Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 31 oktober 2020

Kerstdorp

Brrrrrrrr, ik moet even de frustratie van me afschudden! Al 3 dagen wacht ik op een aantal pakketten en ze zijn er nog steeds niet. Je zou toch kunnen bedenken dat de meeste winkels 's avonds niet open zijn, als pakketten-vervoerder.... En dat je dus niet om half 7 moet verwachten dat de winkel-eigenaar nog op je zit te wachten (overigens hangt er op de winkeldeur een niet-te-klein papier waarop staat dat pakketten nét om de hoek bij ons thuis gebracht mogen worden, whatever het tijdstip ook is...). En waarom kan een pakket wél op vrijdag om half 5 bij een depot worden afgegeven maar niet meer bij ons? Dat depot is uiteraard pas maandag aan het eind van de middag open..... AAARRGHHHH!!! En klantenservice? Da's een robot, dat schiet lekker op.
In één van die dozen zit nog een lading van de unieke Halloween-unicat, die gaat hier helaas dus pas volgende week op de post. Ik kan er tot mijn spijt niets aan doen. Er ging wel meer mis van de week 😓.
Afijn, nog 7 dagen werken en dan heb ik zowaar een paar dagen vrij........ adem in, adem uit...

************

In de tussentijd is er nog wel héél veel handwerk-inspiratie, hoor!



Marga haakte dit schitterende Kerstdorpje van hele fijne katoen. Wat is dit leuk!!!
Je kunt het uitgebreide Nederlandse patroon kopen bij Marga van Dijk via haar Facebook-groep, of haar rechtstreeks mailen: margavandijk62@gmail.com
Ook kun je het terugvinden op haar blog.



Marga gebruikte het dunne Maxi-katoen van Scheepjes en haakte op naald 1,25 en 1,50
Op het patroon vind je een lijst van alle materialen die je nodig hebt. Omdat een aantal kleuren helaas op dit moment niet leverbaar zijn (en dit kan nog even duren) heb ik in samenwerking met Marga een pakket samengesteld van alle kleuren die je nodig hebt (en een enkel ander alternatief), je vindt het pakket hier in de webshop.
Het patroon verkoop ik niet zelf, dat bestel je dus bij Marga.






5 opmerkingen:

  1. Waauw, wat een mooi kunstig kerstdorp is dit wel niet geworden!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een erg leuk idee, zo'n gebreid kerstdorp vind ik véél mooier dan gekochte huisjes uit het tuincentrum.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige huisjes en heel gezellig met de lichtjes aan.
    Ja bezorgers....krijg je een briefje dat je niet thuis bent....maar dat was ik toch echt wel. Ik snap het af en toe niet. Maar goed we moeten het er mee doen. Over het algemeen gaat het hier gelukkig goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Echt supermooi gedaan dit, schitterend 👌👌

    BeantwoordenVerwijderen