Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 6 november 2019

Lamana Piura Arte

Al heel even liet ik het draadje zien, vlak voor ons vertrek naar Portugal. Maar vandaag een blogpost waar het de aandacht krijgt die het verdient!


Eigenlijk, éigenlijk wou ik niet nog een merk toevoegen aan de collectie. Eigenlijk.....
Tot er een aardige vertegenwoordiger met een koffertje kwam. En ik toen mocht voelen (dat weet die aardige vertegenwoordiger uiteraard best) - toen was ik óm. En toen zei ik: doe maar... 😊 - ik kan nog wel een vakje vrij maken. 
Want ik hou zó van die dunne Lace-draadjes. Omdat je er zo fijn mee kan haken én breien. En omdat die 100% alpaca zo zacht is en zo luchtig dat zelfs ik best een sjaal kan verdragen overdag. Zelfs bij een opvlieger!


"Lamana Piura Arte is een handgeverfd lace garen van 100% Baby Alpaca Wol. Baby alpaca wol is afkomstig van de eerste schering en zachter en sterker dan merino wol. Baby Alpaca is delicaat, zacht maar stevig garen. Piura Arte is dus een veelzijdig garen en geschikt voor diverse brei- en haakprojecten zoals prachtige omslagdoeken. Dit prachtige garen is geproducteerd in Peru"

Het is beschikbaar in 10 kleuren, ik heb ze allemaal in de webshop gezet. Het garen heeft dus een licht gemêleerd effect wat je brei- en haakwerk nog mooier maakt. Op een streng van 50 gram zit 400 meter. Met 2 strengen maak je dus al zo'n heerlijke Diezig-sjaal. Of als je liever haakt: met 3 strengen haak je een prachtige Izumi van Berniolie:


En deze prachtige trui is gebreid met 2 draden tegelijk - 6 strengen zijn voldoende. Je koopt het patroon via Ravelry. (en ook in de winkel hebben we nu een paar prachtige boeken (met Nederlandse vertaling) van dit merk - help, dat smaakt naar meer...!)



Maar ik zou ook dit draadje wel eens uit willen proberen in combinatie met mohair. Of een handgeverfd draadje.... o, ik hoop dat er morgen een vertegenwoordiger binnenstapt die zakken tijd verkoopt!

Ondertussen drogen de draadjes lekker. En daar zitten ook draadjes bij die héél leuk bij deze Piura Arte passen. Maar dat komt later wel weer.........






2 opmerkingen: