Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 16 november 2019

Coole sokken

Gelukkig meldden zich gisteren én vanmorgen vroeg nog mensen voor Christel's workshop en was het zowel vanmorgen als vanmiddag volle bak!
Hoewel de meesten ervaren breisters waren werd er in de loop van de dag aardig wat gesteund en gekreund, geploeterd en  kwamen de meesten een hand te kort om alle draadjes en steekjes op de goede manier te breien. Dubbelbreien (met een onzichtbare opzet én een mooie zijkant) bleek een kunst apart maar na verloop van tijd kreeg iedereen het toch (min of meer) onder de knie.


Ik kan de workshops van Chrizknitz van harte aanbevelen! Christel geeft natuurlijk niet alleen bij ons workshops, op haar website staat een complete agenda. Misschien is er wel iets in jouw buurt (hoewel dat een rekbaar begrip is, want de deelnemers van vandaag hadden er soms 2 uur rijden opzitten om aanwezig te kunnen zijn!)

Voor het weekend heb ik nog een nieuwe uitdaging om door te geven. Sokken breien is weer helemaal hip. Heb je alle kleurtjes en inbrei-motiefjes al gebreid? Dan zijn deze sokken wellicht een nieuwe uitdaging:


Dit zij de Cool Soqs - een nieuw patroon van Wieke. Het is niet een patroon voor beginners maar als je al eerder sokken hebt gebreid kun je hier zeker je tanden in zetten. Je kunt het patroon kopen (Nederlands of Engels) via Ravelry.


Kies voor het kabelpatroon een effen garen, het zou zonde zijn als de mooie structuur weg zou vallen in te veel kleur.


Fijn weekend!




6 opmerkingen:

  1. Klopt idd Jeanet ook ik ben met het sokken-brei-virus besmet.
    Heb alweer een paar patronen op je blog gevonden.
    Deze wel erg mooi, wie weet ga ik me er nog wel aan wagen.
    Fijn weekend Wia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ongelofelijk mooi zeg, je zal het kunnen breien, wow.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat je toch nog aanmeldingen hebt gehad. Ik vind die sokken wel heel erg mooi hoor. Zo'n geoefende breister van sokken ben ik niet helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gezellig met zo veel creativelingen bij elkaar.
    Mooie sokken!

    BeantwoordenVerwijderen