Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 11 november 2019

Workshop Fair Isle

Het zal je niet zijn ontgaan als je de breiwereld een beetje volgt: breien met verschillende kleuren is weer helemaal  hót. Sokken maar ook mutsen, sjaals, truien, etc. Maar dat breien met 2 draadjes, hoe dóe je dat nou? Hoe zit dat met die draadjes achterlangs, je draadspanning en de patronen?

Voor iedereen die de techniek eens goed wil leren hebben we weer een workshop gepland op zaterdag 7 december 2019 van 13.30 - 15.30 uur, onder begeleiding van Ans Baart (zij ontwierp o.a. die leuke Zoutelande-sokken.)


We gaan tijdens de workshop een sleutelhoesje maken met een schortenbont-motiefje in verschillende kleuren. We breien in het rond, dus je moet wel wat ervaring hebben in het breien met sokkennaalden.

Je kunt je opgeven via de webshop. De kosten zijn € 22,50. Wij zorgen voor de verschillende kleurtjes garen (ruim voldoende voor het maken van het hoesje), neem je zelf je sokkennaalden (2½ of 3) mee? Deze zijn evt. ook in de winkel te koop. Uiteraard zorgen wij voor koffie, thee en lekkers. Na afloop krijg je het patroon en genoeg garen mee om het hoesje thuis af te breien.


Als je het Fair Isle breien onder de knie hebt worden deze Zeeuwse Sokken een fluitje van de cent!


Of de sokken uit het boek van Mr. KnitBear en DenDennis? (hier in de webshop):




Maar je kunt nog véél meer als je dit onder de knie hebt, he!?


 

en nog veel meer!

Wacht niet te lang met inschrijven, want vol is vol! 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten