Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
maandag 4 november 2019

Kleurtjes

Het werd weer eens tijd hoor, een beetje kliederen met kleur! Dus waren we de hele dag weer bezig met flesjes en poedertjes, strengetjes, potten en pannen.


Nu nog even drogen.... dat wordt nog een dingetje deze week....
(dit is uiteraard maar een deel van de aanwinsten van vandaag)
Eind van de week ligt het in de winkel en in de webshop!


We verfden Lace (Alpace/zijde), sokkenwol in allerlei soorten en maten, merino met zijde...

Ik vond nog een ideetje op Ravelry voor handgeverfd garen (of je restjes van dezelfde dikte), ditmaal gebreid. Het patroon is in het Duits te koop op Ravelry. Maar met een Josephine krijg je ongeveer hetzelfde effect, dat patroon (mooi woord voor een paar regels 😉) beschreef ik hier. Je kunt variëren met stukjes recht, tricotsteek, averechte tricotsteek, gerstekorrel, etc...
Met 2 of 3 x 100 gram brei je een hele royale sjaal/omslagdoek.


Foto en patroon: Ravelry - BuntStück
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...