Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 4 november 2019

Kleurtjes

Het werd weer eens tijd hoor, een beetje kliederen met kleur! Dus waren we de hele dag weer bezig met flesjes en poedertjes, strengetjes, potten en pannen.


Nu nog even drogen.... dat wordt nog een dingetje deze week....
(dit is uiteraard maar een deel van de aanwinsten van vandaag)
Eind van de week ligt het in de winkel en in de webshop!


We verfden Lace (Alpace/zijde), sokkenwol in allerlei soorten en maten, merino met zijde...

Ik vond nog een ideetje op Ravelry voor handgeverfd garen (of je restjes van dezelfde dikte), ditmaal gebreid. Het patroon is in het Duits te koop op Ravelry. Maar met een Josephine krijg je ongeveer hetzelfde effect, dat patroon (mooi woord voor een paar regels 😉) beschreef ik hier. Je kunt variëren met stukjes recht, tricotsteek, averechte tricotsteek, gerstekorrel, etc...
Met 2 of 3 x 100 gram brei je een hele royale sjaal/omslagdoek.


Foto en patroon: Ravelry - BuntStück




Geen opmerkingen:

Een reactie posten