Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
donderdag 28 november 2019

Borduurwerkje....

Verstand komt met de jaren......
Althans, zo zegt men.
De praktijk is weerbarstig!

Door het vele gestruin op het wijde web kom ik regelmatig ideeën tegen die ik zelf ook wel eens zou willen uitvoeren, maar dan net een beetje anders. Een paar maanden geleden vroeg ik Ali dus eens of hij bij de Praxis een bedplaat wilde kopen. De lieve man vraagt tegenwoordig maar niet meer waarom ik dat nodig heb maar gaat het braaf voor mij halen.


In de tussentijd zoek ik wat kruissteekpatroontjes op internet, ik tel de hokjes die de bedplank meet en het grote passen en meten gaat beginnen. In de wolvakken kies ik kleuren uit die bij mijn projectje passen en ik begin optimistisch aan mij borduurseltje........


Goeie grutten, waar ben ik aan begonnen?

Ik moet eerst maar eens uitproberen hoeveel draden wol ik moest nemen om een beetje gevuld effect te krijgen (4 draden bleek het mooist). En ik heb van te voren natuurlijk echt niet bedacht dat je echt elke steek van voren naar achter en vice versa moet insteken. Een lapje borduurstof buigt net even wat makkelijker dan een bedplank..... en ik ben linkshandig, dus de kruisjes vallen precies de andere kant op dan bij rechtshandigen dus even helpen is ook een dingetje...
Voor het garen koos ik de Amore 160 en de Clara van Borgo de' Pazzi. Dat zijn mooie gemêleerde kleuren, niet te hard qua kleur en met met een beetje verweerd effect. Prima voor dit project. 


Ai, wat is dit idee slecht voor je rug en voor je knieen... Maar als het eerste vogeltje erop zit word ik toch wel enthousiast. Niet als ik er met mijn neus bovenop zit, dan slaat de twijfel enorm toe. Waar ben ik aan begonnen? En als één vogeltje zolang duurt en de plank is 2 x 1 meter.......


..........dan moet er nog héél veel! En ik mag dan wel 2 teltekeningen hebben maar daar moet heel veel in aangepast worden wil dat op het bord een beetje tot een geheel worden. Arrrrgghhh......... en de tijd dringt want morgen is het Winterfair!


En dan nog een dingetje, besef ik halverwege. Eigenlijk weet ik niet of ik die plank wel in de etalage kan krijgen - dat levert uiteraard een extra opvliegertje op! Zo'n 2 weken ben ik er mee bezig geweest, in alle vrije en vooral late uurtjes. 

Afijn, stress werkt meestal wel aardig goed bij mij - ik word dan best productief! Dus...... wie een dezer dagen eens in de etalage kijkt kan mijn borduurwerkje bekijken 😉. Vinden jullie het wat?


Vanavond is het breiclub, we zijn er tot half 10. Morgen zijn we de hele dag open van 9 - 21.00 uur. De Winterfair begint om 15.00. Iedereen van harte welkom!Voor wie van Roodborstjes houdt maar dit projectje net te veel van het goede vindt: dit is een leuk kussen:


Het patroon is te koop op Ravelry26 opmerkingen:

 1. Wat je jouw borduurwerk prachtig geworden. Wat een super idee om het op een beddenplank te doen. De vogels en de takken komen heel mooi uit. Dat wordt genieten voor iedereen die langs loopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super gaaf! Die kan je wel meerdere jaren gebruiken voor je etalage.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een eyecatcher! En complimenten dat je het hebt afgemaakt, even afzien maar dan heb je wel wat ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Petje af voor je uithoudingsvermogen! Wat mooi gedaan! Toppie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ontzettend mooi geworden en wat een gaaf idee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi geworden, misschien geschikt om de rest van het jaar boven het hoofdeinde van je bed te hangen? Decoratie en opbergen��

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow! Wat ziet dat er leuk uit! Maar ik snap dat het toch een hoop werk is en dat je even flink stresste toen je bedacht of het wel of niet zou passen in je etalage... maar het is echt superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is wel een heel bijzonder borduurwerk. Prachtig gedaan. Veel succes met de winterfair.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou Jeanet...echt supersuperleuk zeg!!Wat een tof idee...bewondering voor je moed en doorzettingsvermogen...het resultaat mag er zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Echt een super creatief idee en wat is het een mooi "warm" winters plaatje geworden

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een superleuk idee en helemaal passend bij de winterfair. Mooi hoor. Heel veel plezier morgen bij de fair!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Met lef en goede ideeën maak jij de mooiste dingen. Goed dat je hebt doorgezet, want het resultaat is echt mooi.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ontzettend leuk Jeannet, petje af hoor, wat een prachtig resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Geweldig! Wat een idee! Net een paar platen verzaagd en naar de stort gebracht, oh wat dom.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een geweldig idee. Ga ik zeker namaken, voor de seizoenentafel bij onze kleuterklas.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. WoW, prachtig! Ik heb ook zo'n plank klaar staan en wil van de zomer buiten gaan borduren maar ik weet nog niet wat... misschien wel een idee, roodborstjes

  BeantwoordenVerwijderen
 17. wat origineel jeanet, en wat mooi!!, groeten mia

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een origineel idee. Ik vind het echt prachtig geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Corine van de Putte30 november 2019 om 11:24

  Wat een ontzettend leuk idee, Jeanet!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuk werk! Je zou het met zijn tweeën kunnen doen; nr 2 geeft dan de draad terug .

  BeantwoordenVerwijderen
 21. ik vind dit heel origineel en super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...