Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
zaterdag 2 november 2019

Mozaiek

Soms heb je een projectje nodig waar je niet te veel bij hoeft na te denken of wat je makkelijk kunt neerleggen. De Mozaiek-sjaal uit het boek Sjaals is er zo eentje. Geen moeilijk patroon en met de goede garenkeuze een groot effect!


Dit patroon is zo heerlijk veelzijdig, want het is te gebruiken voor elk soort garen! Ans haakte een versie voor onze winkel met Scheepjes Our Tribe (3 verschillende kleuren) - met naald 6.En déze vind ik nóg mooier, ze haakte die met 3 strengen handgeverfde sokkenwol (3 x 100 gram) uit onze winkel:

Sokkengaren is hiervoor erg geschikt, het heeft een heerlijke looplengte voor haakwerk. Neem een royale haaknaald (5 of 6) zodat je werk soepel blijft.

Pak je eenzame bolletjes en strengetjes, je restjes. Voeg er een mooie basis kleur bij en lekker aan de slag! Het patroon vind je in het boek Sjaals (het blijft een aanrader!) maar het is ook los te koop via Ravelry.

Nog een paar garen-suggesties: Je kunt een streng handgeverfd garen ook prima combineren met effen sokkenwol, Scheepjes Our Tribe, Lang Mille Colori of Jawol Magic. Allemaal dezelfde looplengte en dikte!
Fijn weekend allemaal!


4 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...