Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
woensdag 6 november 2019

Lamana Piura Arte

Al heel even liet ik het draadje zien, vlak voor ons vertrek naar Portugal. Maar vandaag een blogpost waar het de aandacht krijgt die het verdient!


Eigenlijk, éigenlijk wou ik niet nog een merk toevoegen aan de collectie. Eigenlijk.....
Tot er een aardige vertegenwoordiger met een koffertje kwam. En ik toen mocht voelen (dat weet die aardige vertegenwoordiger uiteraard best) - toen was ik óm. En toen zei ik: doe maar... 😊 - ik kan nog wel een vakje vrij maken. 
Want ik hou zó van die dunne Lace-draadjes. Omdat je er zo fijn mee kan haken én breien. En omdat die 100% alpaca zo zacht is en zo luchtig dat zelfs ik best een sjaal kan verdragen overdag. Zelfs bij een opvlieger!


"Lamana Piura Arte is een handgeverfd lace garen van 100% Baby Alpaca Wol. Baby alpaca wol is afkomstig van de eerste schering en zachter en sterker dan merino wol. Baby Alpaca is delicaat, zacht maar stevig garen. Piura Arte is dus een veelzijdig garen en geschikt voor diverse brei- en haakprojecten zoals prachtige omslagdoeken. Dit prachtige garen is geproducteerd in Peru"

Het is beschikbaar in 10 kleuren, ik heb ze allemaal in de webshop gezet. Het garen heeft dus een licht gemêleerd effect wat je brei- en haakwerk nog mooier maakt. Op een streng van 50 gram zit 400 meter. Met 2 strengen maak je dus al zo'n heerlijke Diezig-sjaal. Of als je liever haakt: met 3 strengen haak je een prachtige Izumi van Berniolie:


En deze prachtige trui is gebreid met 2 draden tegelijk - 6 strengen zijn voldoende. Je koopt het patroon via Ravelry. (en ook in de winkel hebben we nu een paar prachtige boeken (met Nederlandse vertaling) van dit merk - help, dat smaakt naar meer...!)Maar ik zou ook dit draadje wel eens uit willen proberen in combinatie met mohair. Of een handgeverfd draadje.... o, ik hoop dat er morgen een vertegenwoordiger binnenstapt die zakken tijd verkoopt!

Ondertussen drogen de draadjes lekker. En daar zitten ook draadjes bij die héél leuk bij deze Piura Arte passen. Maar dat komt later wel weer.........


2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...