Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 25 januari 2019

Voorpret!

Aaargh! Wat is het koud, zeg! Je zou je zelf helemaal inwikkelen in warme, zachte wol! (hé, laat ik daar nou net een hele winkel van vol hebben liggen 😉).


Ik heb deze week mijn sjaal van een streng handgeverfde merino klaar gebreid - en ik ben er van overtuigd dat het een van mijn favorieten wordt! Heerlijk warm, zo zacht, niet te groot en opvlieger-bestendig 😁 (meestentijds dan toch). Ik koos 2 bolletjes LangYarns Love erbij om de sjaal een beetje te verlengen en om wat met de kleuren te spelen. Aanradertje, want ook dit garen is superzacht. Binnenkort schrijf ik het patroontje uit.

Mijn sjaaltje ligt op een stapel strengetjes. We zitten namelijk zwaar in de voorpret! We hebben hele enthousiaste reacties gekregen op ons Verrassings-abonnement en we zijn op dit moment druk bezig om nieuwe kwaliteiten uit te zoeken. Wat een avontuurtje is dat, want we willen graag nieuwe dingen uitproberen, van te voren verven, experimenteren, eerdere technieken verfijnen en kiezen wat het mooiste is, etc. En dat begint uiteraard met het kiezen van de wol.

 

Dun, dik, pluizig, glad, zacht of nog zachter?




En naast het versturen van de strengen voor het abonnement willen we uiteraard ook van alles in de winkel hebben. Er is dus aardig wat werk aan de verf-winkel...
Nog eens nalezen hoe dat zat met dat verrassingsabonnement? Lees het hier nog maar eens na. Je kunt je nog aanmelden tot uiterlijk eind maart (maar vol = vol, er zit een grens aan onze capaciteit en tijd). Wij broeden nog heel even over de draadjes en de kleurtjes die we willen geven.


En uiteraard kun je met dit garen ook prima haken, kijk nog even bij Jellina, die met vrijwel dezelfde kleurencombinatie een heerlijke sjaal haakte:

Foto





1 opmerking:

  1. O hij is klaar!
    Of het nu gehaakt of gebreid is het is een prachtige combinatie <3

    BeantwoordenVerwijderen