Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 8 januari 2019

Streepjes

Soms heb ik zin in zo'n werkje waar ik niet te veel bij na hoef te denken. Dat ik elk moment op kan pakken én weer neerleggen als dat moet. En een beetje kleur kan ik ook wel gebruiken, tjonge - wat sombert het deze dagen.


Deze sjaal voldoen helemaal aan de eisen 😊. Met zelf-strepend garen (bijv. LangYarns Viva) in 2 verschillende kleuren maak je een kleurrijke sjaal in gerstekorrel (breien) of linnen-steek (haken).
Beiden hebben geen voor- of achterkant - wel zo makkelijk in het dragen. 
Met 4 bolletjes kom je al een heel eind (nld 5) en het is best verslavend om te doen omdat je steeds verder wilt om het wisselende resultaat te kunnen zien.
Het idee vond ik op Ravelry




2 opmerkingen:

  1. Nou inderdaad was was het somber, vanmiddag hier wel wat zon. Maar de komende dagen komt er schijnbaar geen zonnetje door de wolken heen. Wat is het dan lekker om een kleurrijke hobby te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie kleurrijke sjaals.
    Fijn hè, van die tomeloze haak- en breiwerkjes.
    Groet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen