Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 29 januari 2019

Pionieren

Het blijft maar winteren! De waarschuwingen vliegen ons om de oren (want er wordt 1-3 cm sneeuw verwacht....). Toevallig moeten we morgen de weg op (oor-controle 😉 in Rotterdam) maar uiteraard is de winkel gewoon open.
Voor al die koude dagen die nog lijken te komen zijn deze polsmofjes heel geschikt (je kunt er niet genoeg van hebben), ze kregen de naam Pioneer-gloves:

Patroon en foto: Pioneer-gloves op Ravelry

Het Engelse patroon is gratis te downloaden via Ravelry. Je kunt ze uiteraard aanpassen in de lengte. Vooral de belijning aan de binnenkant is prachtig!

Erry breide deze gele versie, van 2 bolletjes Lang Yarns Love. Prachtig in dit warme okergeel:


Maar elk bolletje van sokkenwol dikte kan ook!
****






4 opmerkingen:

  1. Leuk, maar ze hebben een afwijkende belijning. Bij het origineel loopt de belijning door tot op de duim, bij de gele loopt de belijning door tot op de vingers.
    Ik ga het patroon downloaden en op m'n lijstje 'ooit-eens-maken' zetten. ;-)
    loesje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. klopt! Erry bleek een eigen variant te hebben gebreid :-)

      Verwijderen
  2. Inderdaad die belijning op de duimmuis is echt prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen