Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 20 oktober 2018

Golvensjaal

Deze golven-sjaal (zoals ik 'm doopte) liet ik vorige week al in een sneak peek zien. Ik nam de sjaal mee naar de Knit en Knot en daar waren nogal wat bewonderaars. Het is dan ook een plaatje.


Dit is weer zo's sjaal waarbij het garen het patroon versterkt (of andersom). We gebruikten een bol Unicat (nu van 750 meter!) in combinatie met 1 draadje mohair. Wow, wat een zachtheid!
De mohair verzacht het kleurenverloop en geeft een zachte, fluffy look. Het voegt tevens warmte toe zonder dat de sjaal te zwaar wordt.
Ik koos voor een verloop dat niet te contrasterend is, zodat de effen kleur mohair overal bij past.
Voor de sjaal van het voorbeeld de Unicat-kleur Oma's Pluche en een oud-roze mohair (maar de zandkleur had ook prima gekund).


De sjaal is 220 x 30 cm groot, dus lekker royaal om je er in te wikkelen. Ik maakte een aantal pakketjes voor de webshop in verschillende kleurencombinaties, je vindt ze hier op een rij. 
Natuurlijk kun je ook zelf een mooie kleur Unicat kiezen. 750 meter is ruim genoeg voor een dergelijke gebreide sjaal. Ik ben me bewust van de beperkingen van de webshop, ik kan onmogelijk alle kleurencombi's laten zien.

Op de beurs heb ik al een flink aantal pakketjes verkocht, dus de voorraad is beperkt. Uiteraard bestellen we deze kleuren met grote regelmaat weer bij.


Maandag ga ik weer een nieuwe lading bestellen. Mocht je een specifieke kleur willen ontvangen, wacht dan niet te lang - dan kan hij nog mee met de bestelling!

Er zijn ondertussen ook nog een paar nieuwe kleuren in het assortiment gekomen (nog niet binnen maar wel te bestellen!) - helemaal de kleuren van nu, Grijs Curry en Denim Curry - prachtig met dat diepe geel!
Deze bollen zijn er nog niet - ze worden maandag besteld en reken op ca 2-3 weken levertijd (maar dan heb je ook wat!)



En deze spectaculaire kleur is maar tijdelijk leverbaar:


(deze kleur is slechts eenmalig, en maar te bestellen tot 30 oktober - mis 'm niet!)


Nou, inspiratie genoeg weer he?




8 opmerkingen:

  1. Wat een super mooie sjaal. Ziet er echt heel zacht en licht uit! Mooi gedaan.
    Groetjes sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. waauw prachtige sjaal en prachtige combinatie van wolletjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige sjaal zo met die zachte kleurtjes. Maar die paarse is ook super mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow! Wat een prachtige combi's ... Hoeveel meter heb ik ongeveer nodig als ik zo'n formaat sjaal wil haken?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. !! is toch een gewone vraag !!
    Als ondernemer zou ik gewoon antwoord geven zelfs als het er 3 X staat want de klant is "koning" en met al die kleine startende ondernemer die nog bij de belastingdienst geholpen word met allerlei regeltjes etc... ik zelf zou naar een andere winkel gaan ook al zou die een euro meer per bol rekent, want we zitten toch niet meer op school, laat ieder in zijn waarde waar ik zelf nu eigenlijk ook niet aan houd maar ik moest dit even kwijt.
    Met een vriendelijke groet,
    Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik geloof toch dat ik gewoon antwoord geef op de vraag?

      Verwijderen
    2. Je hebt gelijk Jeanet, maar zonder dat uitroepteken zou het wel een stuk vriendelijker "klinken"

      Verwijderen