Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
maandag 29 oktober 2018

Koninklijke sokken

Buiten is het écht koud! Niet te geloven dat ik 2 weken geleden nog op de beurs in Tilburg klanten had die in korte broeken en zomerhemdjes aan de kraam verschenen, het zweet stond op het voorhoofd! (eh, van de klanten en van mij). Ik hoop maar dat je toen een heerlijk bolletje of strengetje sokkenwol hebt gekocht 😉, want die sokken heb je écht nodig!


Ik zocht voor jullie een prachtig sokkenpatroontje dat je gratis kunt downloaden vanaf Ravelry.
Het ontwerp is van Erry, die al heel veel mooie patroontjes heeft gemaakt!
Dit werd geïnspireerd door de geboorte van de kleine Prince George in 2013. Op Ravelry vind je het verhaal en het gratis patroon (Ned en Eng).
Het sjieke gaatjespatroon geeft de sok echt iets koninklijks, vind je niet?


Dit patroontje komt het beste uit met effen of licht-gemêleerd garen. Neem je een kleurrijk verloop, dan zal het patroontje een beetje wegvallen.
3 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...