Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
vrijdag 19 oktober 2018

Warme Kol

De zomer lijkt geen einde te kennen. Eind oktober en de hele dag de deur open, hoe gek is dat? Maar 's morgens vroeg laat ik 'm toch nog een poosje dicht en af en toe springt 's morgens de verwarming even aan. Het is een kwestie van tijd, nog even en dan wordt het écht weer koud.
Zeker als je op de fiets springt of op een guur perron moet wachten is een beetje warmte geen overbodige luxe. Vorige week breide ik deze kol al voor de Knit en Knot. In dat weekend vielen de mussen van het dak maar de winter ligt nog voor ons.Ik moet zeggen dat ik het echt een feestje vond om met dit garen te breien. Wát een zachtheid op een bol. Het is de Fire uit de WoolAddicts-serie van Lang Yarns. Ik koos voor 2 verschillende kleuren. Op dit moment zie je veel Colour Blocking in het modebeeld (2 contrasterende, opvallende kleuren). Het doet me aan de jaren '80 denken, maar ach - is er iets nieuws onder de zon?
En natuurlijk kun je ook voor 1 kleur kiezen!


Ik koos een leuk ruitjespatroon van rechte en averechte steken, en breide in het rond op rondbreinaald 10 mm - 60 cm. Je vindt alle kleuren van dit garen in mijn webshop. Trakteer je zelf op dit heerlijke, zachte garen. 

Het patroon heb ik hier beschreven:
Fire-kol

Benodigdheden:
Rondbreinaalden 10 mm – 60 cm
Stekenmarkeerder

Werkwijze:
-       Zet 64 steken op, plaats een stekenmarkeerder aan het begin van de toer en brei rond:
-       3 toeren in gerstekorrel (1st. r, 1st.av)
-       1 toer recht
-       Brei vervolgens volgens onderstaand breischema (8 x patroon in de breedte)


(een leeg hokje is recht, een streepje is averecht)

-       Brei het patroon 4 x in de hoogte (en wissel halverwege indien gewenst van kleur), eindig     met toer 1.
-       1 toer recht
-       3 toeren in gerstekorrel (1 st. recht, 1st. averecht)
-       Kant de steken losjes af
-       Stop de draadjes in en span de kol vochtig op indien gewenst. Liggend drogen.Wil je een lange sjaal breien, dan heb je aan 4 bollen genoeg, voor een super-superlange sjaal 6 bollen (280 cm).1 opmerking:

  1. Idd een sjaal is 's morgens niet overbodig. Ik vind deze twee kleuren altijd een sjieke uitstraling geven.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...