Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 17 oktober 2018

Even weg

Na de drukke en hectische tijd rondom de beurs waren we even 3 dagen weg uit onze dagelijkse beslommeringen. Het was voor het eerst in meer dan 7 jaar dat we écht weg waren (en het beviel prima).
De aanleiding was de tentoonstelling in het Drents Museum in Assen: Iran, bakermat van de beschaving. We maakten al heel lang plannen om hier als familie naar toe te gaan maar de zomerse temperaturen en de afstand (toch een slordige 2 x 3 uur rijden) waren geen gelukkige combinatie en de plannen werden telkens uitgesteld. Tot deze week. We planden enkele dagen vrij en boekten een huisje in de omgeving. Na de beurs liet ik de boel, de boel (dat komt morgen weer!) en afgelopen maandag vertrokken we naar het noorden.


En wat was het de moeite waard!Bijzondere archeologische vondsten uit een bijzondere beschaving in een unieke tentoonstelling. Schitterende, verfijnde voorwerpen uit een tijd toen we in Europa nog in berenvellen liepen.


Ik zal jullie alle details besparen maar mocht je interesse hebben en in de gelegenheid zijn om te gaan, dan zéker doen. Deze tentoonstelling is nog te bezoeken tot 18 november. Je vindt alle informatie op de website van het Drents Museum. Wij als familie vonden het super.We hadden nog  een kleine 2 dagen om van Drenthe te genieten en dat deden we ook. Met een schitterende omgeving en het beste weer dat je je maar wensen kan waren de omstandigheden optimaal. (ik moet je bekennen dat ik niet meer wist hoe het was om vrij te zijn en (mini-)vakantie te vieren - daar had ik wel moeite mee. Pfffftttt, als je eenmaal de moeheid van al die jaren laat gaan...) 
We waren vooral buiten want het was de mooiste herfst die ik in jaren zag.


Het was echt veel, veel te kort maar zo heerlijk.

En nu morgen zo hard aan de slag. De puinzooi van de beurs opruimen, bestellingen versturen en tientallen, tientallen mails beantwoorden. 

Vanaf morgen zijn we weer volgens normale openingstijden open!16 opmerkingen:

 1. Heerlijk! Dat moet je echt vaker doen hoor! Wij hebben pas ook zo genoten in Drenthe.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn, dat jullie zo konden genieten in Drenthe, onze dochter woont vlakbij Assen,
  Het is altijd zo mooi daar in de herfst.
  En dan die prachtige tentoonstelling,echt super voor de familie.
  Groetjes, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat Drenthe jullie even de rust en ontspanning kon bieden die zo broodnodig was, en wat een interessante tentoonstelling, waarschijnlijk kon je man er heel veel over vertellen aan jullie! Ik werk in Assen, die tentoonstelling ga ik zeker bezoeken, dus bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat jullie er zo van genoten hebben. Drenthe is zo'n mooie provincie. Probeer dit wat vaker te doen, boek een last minute, een mens heeft het nodig soms, ff eruit. Zeker hard werkende mensen.Dan kan je de wereld weer beter aan. Liefs Cocky.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klinkt alsof je de vaker moet doen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach ja, tussen willen en kunnen zit nog enige discrepantie :-)

   Verwijderen
 6. Fijn hoor! Zolang het kan zeker blijven doen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heerlijk dat jullie genoten hebben. Ook wel mooi dat jullie he eigen uitleg konden krijgen bij deze mooie dingen uit Iran. Nu niet gelijk alles in 1 dag willen doen hoor anders ben je gelijk alle opgedane energie weer kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk dat jullie het zo fijn hadden in het mooie Drenthe! Het Assen Museum heeft idd vaak prachtige tentoonstellingen. Voor ons is het ook ver weg. Maar met zo'n korte break us het goed te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vakantiehouden moet je leren en daar heb je natuurlijk niet veel tijd voor🤔!
  Wat een goed idee van jullie om deze tentoonstelling aan te grijpen voor een korte vakantie.
  Voor je man ook wel fijn om iets van zijn eigen land aan de kinderen te laten zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij kon heel veel extra's toevoegen aan de verhalen, we zouden het ooit graag nog eens ter plekke bekijken.

   Verwijderen
 10. Ik had je er nog tegen kunnen komen! Wij zijn afgelopen dinsdag speciaal voor deze tentoonstelling naar Assen afgereisd. Sinds we een paar jaar geleden een prachtige reis door Iran gemaakt hebben, zijn wij besmet met het ‘Iranvirus’. Wat een geweldig land en wat een geweldige mensen!! Wij hier in Nederland kunnen een voorbeeld nemen aan de gastvrijheid en de innerlijke beschaving van de Iraniërs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij waren ook onder de indruk van de tentoonstelling en van de Iraniërs ben ik dat natuurlijk al jaren ;-)

   Verwijderen
 11. Wat fijn voor jullie om zo even een paar dagen weg te zijn en heerlijk herfst te vieren!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij zijn ook naar deze tentoonstelling geweest, heel mooi en interessant. Onze schoondochter is in Iran( Theheran ) geboren (ze woont met onze zoon in Zwitserland ), en daardoor waren we extra nieuwsgierig naar deze tentoonstelling.
  Zo wie zo een prachtig groot museum, waar veel te zien is. Zeker een aanrader.
  Groeten uit Friesland.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...