Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 30 oktober 2018

Bont

De herfst komt heftig hoor! Nu het zo'n kleddernatte dag is wordt het wel héél vroeg donker in de winkel. Gelukkig is het ultiem brei- en haakweer en veel mensen hadden zin in nieuwe, warme projectjes. Ik heb in het weekend een nieuw garen uitgeprobeerd met een héél hoog kroel-gehalte!
Dit bontje lijkt net echt maar is uiteraard een nepperd. Maar wél zacht, oef! (een konijntje is er niks bij 😉)


Van 2 bollen DMC Samara breide ik deze kol. (ca 70 steken op naald 7 of 8). Je kunt er voor kiezen om rond te breien of op gewone naalden en dan een naadje dicht naaien. Het is best een dingetje om te zien wat de goede of verkeerde kant is van je werk (ik voelde meer dan dat ik dat zag), en een steek laten vallen is geen optie. Het is echt net een bontje en de toepassingen zijn eindeloos. Een kol of sjaal, een kraag, randjes die over je stoere stappers vallen, aan een muts of handschoenen...


Ik heb de bolletjes in 6 kleuren in de webshop gezet, evenals het patronenboekje (met 12 patronen van vestjes, sjaals, mutsen en tassen). 
Overigens denk ik dat dit garen niet te haken valt, het is eenvoudigweg niet te zien waar je in moet steken. Dit garen is ook prachtig voor een paar comfortabele o-zo-zachte woonkussens! Laat die herfst maar komen....
1 opmerking:

  1. Wat een leuke col. Fluffy garen is idd lastig om mee te haken maar als je er meer ervaring mee hebt lukt het wel.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...