Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 30 oktober 2018

Bont

De herfst komt heftig hoor! Nu het zo'n kleddernatte dag is wordt het wel héél vroeg donker in de winkel. Gelukkig is het ultiem brei- en haakweer en veel mensen hadden zin in nieuwe, warme projectjes. Ik heb in het weekend een nieuw garen uitgeprobeerd met een héél hoog kroel-gehalte!
Dit bontje lijkt net echt maar is uiteraard een nepperd. Maar wél zacht, oef! (een konijntje is er niks bij 😉)


Van 2 bollen DMC Samara breide ik deze kol. (ca 70 steken op naald 7 of 8). Je kunt er voor kiezen om rond te breien of op gewone naalden en dan een naadje dicht naaien. Het is best een dingetje om te zien wat de goede of verkeerde kant is van je werk (ik voelde meer dan dat ik dat zag), en een steek laten vallen is geen optie. Het is echt net een bontje en de toepassingen zijn eindeloos. Een kol of sjaal, een kraag, randjes die over je stoere stappers vallen, aan een muts of handschoenen...


Ik heb de bolletjes in 6 kleuren in de webshop gezet, evenals het patronenboekje (met 12 patronen van vestjes, sjaals, mutsen en tassen). 
Overigens denk ik dat dit garen niet te haken valt, het is eenvoudigweg niet te zien waar je in moet steken. 



Dit garen is ook prachtig voor een paar comfortabele o-zo-zachte woonkussens! Laat die herfst maar komen....




1 opmerking:

  1. Wat een leuke col. Fluffy garen is idd lastig om mee te haken maar als je er meer ervaring mee hebt lukt het wel.

    BeantwoordenVerwijderen