Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
zaterdag 30 september 2017

Miss Grace

Jullie weten dat ik een groot fan ben van Ravelry, de internationale community van breisters en haaksters van over de hele wereld. Ik heb een belachelijke hoeveelheid favorieten (een slordige 2000) die ik in een paar levens tegelijk nog niet kan breien en haken. Doet er ook niet toe - wensen mag en ik geef het gewoon aan jullie door!

Deze "Miss Grace"-omslagdoek bijvoorbeeld. Wat een plaatje!

(foto : Suzette, Ravelry)

Het patroon is gebaseerd op een zijwaartse sjaal in ribbels, maar dat "gevuld" met patronen in verkorte toeren in verschillende kleuren. Hieronder zie je de vorm nog beter:


Het patroon van deze Miss Grace-omslagdoek is gratis te vinden op Ravelry in het Engels. Alle steken zijn recht gebreid. Héél bepalend voor de uitstraling van de omslagdoek is de keuze van je garen. Kies effen, of heel lichtgemêleerd of een garen met een langzaam kleurverloop. Op Ravelry kun je op de Project-gallery (alleen als je ingelogd bent op Ravelry) de diverse omslagdoeken zien met verschillende garens en hun effecten, 

Foto: Ravelry

Foto: Ravelry

Niet het simpelste patroon, maar o-wat-een-effect! 

Fijn weekend allemaal
3 opmerkingen:

  1. Zeker een mooi patroon, gelijk bij mijn (vele) favorieten op Ravelry gezet. Ik ga nu eens lekker alle 388 al gemaakte projecten bekijken, zitten heel verschillende tussen, zag ik al.
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig. Maar jammer genoeg niet in het nederlands dus dat wordt het niet

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...