Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
dinsdag 5 september 2017

Eenvoud

Oef! Wat een (héérlijk) drukke dag vandaag. Iedereen heeft weer de brei- en haakspirit gekregen, geloof ik. Het is fijn om iedereen op weg te kunnen helpen met het juiste draadje voor ieders project. Tussen de bedrijven door reed ik ook even naar de studio van Omroep Zeeland waar Joep was uitgenodigd in verband met zijn boek dat binnenkort uitkomt. Ik was ook uitgenodigd voor de uitzending om wat te vertellen over haken en breien, hoe leuk is dat? Volgens mij is Joep met zijn mutsen ondertussen een bekende Nederlander want hij is zowat in elke krant verschenen en zelfs bij RTL weten ze hem te vinden.


Joep is echt ontzettend enthousiast en bevlogen! Morgen komt het boek uit en wordt het gepresenteerd in de leukste boekhandel in onze buurt De Drukkerij in Middelburg. 
Je kunt het boek rechtstreeks bestellen bij Joep


Toen ik terugkwam in onze winkel moest ik gelijk aan de slag want die arme Ali kon uiteraard niet iedereen helpen (die wol is écht niet zijn ding). Tussen de klanten door werden er ook allerlei dozen afgeleverd (Yes! De Cosy-pakketten), moesten er telefoontjes worden beantwoord en om een uur of 3 begon mijn maag toch best te knorren. Tijd voor een snelle boterham (gelukkig heb ik wat vet-reserves). En zo vloog de dag voorbij!

Terwijl nu het eten pruttelt blog ik snel even, straks wat puinruimen in de winkel en de pakketten voor morgen klaarzetten. Als ik aan het eind van de avond zit wil ik nog wel even breien maar mag het dan wat eenvoudigs zijn? 😁


Annelies blogde vandaag over deze warme col-sjaal. Supersimpel, nét wat ik af en toe nodig heb (ik kan vanavond waarschijnlijk niet eens meer tot 3 tellen!). Je vindt het gratis Nederlandse patroon hier. Gebruikt is het garen Gea van Borgo de' Pazzi, een heerlijk 100% wollen garen (kijk hier voor de kleuren én een andere sjaal). Borgo de' Pazzi heeft een mooie collectie biologische garens die heel geschikt zijn voor deze col-sjaal (en die hebben we in de winkel).

6 opmerkingen:

 1. Deze ga ik maken Jeanet. Ik haal de wol bij jou. Tot snel hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat leuk, joep is inderdaad erg beroemd aan het worden. en terecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb Joep ook op verschillende plaatsen voorbij zien komen. Een klein dorp maar met vele talenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie col! Ik kan niet tegen wol. Welk alternatief zou je adviseren?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze is mooi! Dit is wat ik zoek, al heel lang! Wanneer jezelf geen brei/haak wonder bent, zou ik deze bij je kunnen bestellen��??

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...