Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
zaterdag 23 september 2017

Zo lief!

Allereerst begin ik even met het bekend maken van de winnaar van het aardigheidje. Gezien de aardige, lieve en leuke reacties kan het niet meer misgaan op het www 😊. De winnaar van de 4 bollen Durable Double Four is Marianne van Vilsteren. Als je mij even een mailtje stuurt met je adres en de kleuren van je keuze dan komen de bolletjes volgende week naar je toe.

******

Ik schreef al eerder dat ik vorige week naar de vakbeurs ben geweest. Wat een gevaarlijke plek was dat. Zoveel leuke draadjes, projecten, modellen bij elkaar! Veel te veel voor mijn bescheiden vierkante meters winkel (en budget). Naast alle nieuwigheden konden we uiteraard ook veel modellen en voorbeelden "in het echie" zien, die ik eerder alleen maar kende van piepkleine plaatjes op het internet of in boeken. Héél vaak zijn deze veel mooier dan een afbeelding doet vermoeden. Want je kunt dan namelijk ook voelen. En voelen is ook gevaarlijk! Echt, geloof mij! Want ik kan aardig onder de indruk zijn van kleuren, maar van zachtheid en textuur raak ik minstens evenveel in vervoering. Of juist niet en knap ik af 😉.


Bij de stand van Durable kwam ik dit lieve dekentje tegen. Ik scande mijn brein omdat ik vaag herinnerde deze ergens tegen te zijn gekomen. Maar ik heb niet meer de illusie dat ik alles kan bijhouden op internet en ik wist het echt niet meer. Gelukkig was er iemand in de stand die me op weg hielp. (Dom, dom, dom dat ik toen geen foto's heb gemaakt)


Het dekentje is gemaakt en ontworpen door Janneke Assink van de website Jip by Jan. De zachte pasteltintjes zijn onweerstaanbaar en vooral de leuke manier van kleurverdeling! Hieronder zie je dat goed:


Het dekentje is gehaakt van Durable Cosy Fine (100 x 120 cm). Het is eenvoudig te vergroten of aan te passen aan je wensen (maar dan moet je wel zelf een beetje experimenteren met de kleur verdeling. Je kunt er ook voor kiezen om de kleurrijke kant aan de andere zijde van het dekentje te herhalen.
En is dit te zoet voor je? Durable Cosy Fine heeft 36 kleuren 😁, kom je een kleurtje uitzoeken?

Je vindt het uitgebreide Nederlandse patroon bij Jip by Jan (gratis), evenals alle informatie over de benodigdheden.

Ik ga mijn boterkoekje bakken en dan op de bank: het is in huize Jaffari ook eindelijk weekend!9 opmerkingen:

 1. Hallo Jeanet, ohhh wauw ik heb gewonnen. Dat is wel superlief en had ik echt niet verwacht. Ik ga de kleuren bekijken en zal jou dan mailen. Wordt wel vanavond denk ik want o.a. op zondag ga ik naar mijn (dementerende) moeder. Zoals het er nu naar uit ziet word het vandaag weer een mooie dag dus kan ik lekker met haar buiten wandelen.
  Boterkoek hmmm dat is ook lekker. Ik heb nu een appelcake in de oven staan.
  Fijne dag, Marianee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marianne, gefeliciteerd. En Jeanet bedankt voor het bieden van een kansje op deze positieve aardigheid. Je hebt met jouw bericht veel mensen wakker geschud. Dat heeft vast een positief effect op het WWW.
  Op de beurs zie jij alles wat er nieuw aan komt. Ik kan me voorstellen dat je daar verlekkerd rond hebt gelopen. Garens gaan niet alleen om kleur en uitstraling, maar zeker ook om het gevoel. Daarom is het zo fijn om garens te kopen in een wolwinkel. De deken van Janneke is prachtig. Maar hoe voelt het garen aan?

  Groetjes en fijne zondag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk, ik kom deze blogpost nu pas tegen, maar alsnog: dank je wel voor je lieve complimenten op mijn hexagon babydekentje! Het was een feestje eraan te werken.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...