Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 9 september 2017

Diagonaal

Soms heb je een projectje nodig waarbij je niet te veel hoeft na te denken. Verstand op nul, blik op oneindig. Het ritmische bewegen van de naalden is al genoeg, kleurtjes doen de rest maar vooral niet te veel tellen en opletten. (je begrijpt - in zo'n toestand ben ik nu 😊...)


Dit is er eentje! Het garen zorgt voor de streepjes, aan de zijkanten  wat meerderen of minderen en verder maar ribbeltjes breien.......

Het patroon komt van Garnstudio. als je garen hebt met kleurverloop, resten sokkenwol, handgeverfd of iets dergelijks dan krijg je lekker veel kleurtjes bij elkaar.


Op dit patroon staat beschreven dat je 2 lappen breit waarbij je eerst aan beide zijdne meerdert en vervolgens mindert. Het kán ook anders: brei een "kol" met een breedte van de diagonaal tussen de uiterste punten. Brei in het rond en vouw vervolgens schuin-dubbel.
Hier vind je de gehaakte beschrijving.


Dit fotootje verduidelijkt het wat (scheelt je naaiwerk!).


*********

Verder kwam vandaag een doos vol Maya-bollen binnen. Alle bestellingen ga ik volgende week verwerken. Omdat ik maandag naar een vakbeurs ga (o-zo-gevaarlijk natuurlijk!) kan ik ze pas dinsdag verzenden, even geduld nog.... Fijn weekend!







9 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de inspiratie! Ik haakte ooit ook eens zo'n diagonaal gestreept kussen met restjes (https://katkatkatoen.blogspot.be/2017/03/alice-in-crochetland.html), maar had iets meer naaiwerk. Nu ik dit gezien heb, krijg ik zin om het nog eens te proberen!
    De gebreide versie is ook prachtig, moet dringend mijn breitechniek nog eens oefenen :-)
    Fijn weekend!
    Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wou nog even iets toevoegen, de Arabische (?) commentaren hierboven zijn niet helemaal zuiver denk ik. Lijkt me spam te zijn, heb het op een ander blog ook gezien. Voorzichtig ermee!

      Verwijderen
    2. als ik ze opmerk, verwijder ik ze!

      Verwijderen
    3. ook ik word er voortdurend mee geplaagd en ook ik verwijder ze steevast, maar blokkeren kunnen we ze helaas niet denk ik. Zo'n kussen met mijn sokkenwolrestjes is nog een leuk idee!!
      Grtjes, rita.

      Verwijderen
  2. Wat een mooie kussens. Het ziet er veel ingewikkelder uit om te maken dan het in werkelijkheid is. Zo kun je met elk garen een mooi diagonaal kussen maken. Bedankt voor de inspiratie.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is het heerlijke aan breien, bij haken is het helaas bijna niet mogelijk,daar moet je bijna altijd bij tellen. Heerlijk zo'n werkje waar je idd weinig bij hoeft na te denken en kleurrijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. druk druk druk altijd druk.
    maar staat altijd voor de klant klaar.
    een super vrouw.
    snelle service kwa opsturen.
    altijd meedenkend en goede ideeen

    BeantwoordenVerwijderen