Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

dinsdag 19 september 2017

Aardigheidje

Het is tijd voor een aardigheidje. Gewoon voor de aardigheid. Want daar heb ik een beetje behoefte aan. De laatste tijd word ik namelijk best somber van alle onaardigheid die ik tegen kom op het internet.
Het behoeft geen verdere uitleg, jullie zullen ook van alles tegenkomen. Zowel op nieuws-sites als andere kanalen, maar ook op Facebook en Facebookgroepen die toch echt voor de aardigheid zijn gestart. Om dingen te delen, van elkaar te leren, elkaar dingen uit te leggen en te motiveren. Het gros van de mensen doet dat ook, de meesten zelfs gewoon passief - reageren niet of met een duimpje, maar o jongens, wat kan er soms ook van leer worden gegaan....... 😕

Wat is er mis met aardigheid, met nuance, fatsoen en terughoudendheid? Hoe moeilijk is vriendelijkheid en geduld nu eigenlijk? Vooral in grote haak-groepen komt er van alles voorbij waarbij ik soms stijl achterover val. Bedenk dat het maken van een goed patroon een monniken-werk is. De meeste ontwerpers en bloggers die - voor welk merk dan ook - een patroon maken zijn mensen met passie voor handwerken. Het bedenken, uitproberen, uitwerken, testen en controleren van patronen kost heel veel tijd. Velen doen dat kosteloos of tegen een hele, hele geringe vergoeding. Misschien goed om dat te bedenken als je gebruik maakt van deze patronen. Ben je het ergens niet mee eens, kom je iets tegen wat niet klopt (heb je wel goed gelezen?), gooi niet alle frustratie op het net maar los het op via een persoonlijk berichtje. Net zoals die enkele keer dat je niet tevreden bent over je garen of een winkel (waar ook een gewoon mens achter de toonbank staat met ups en downs en een léven-na-het-werk): gooi niet alles op het internet, het kan zoveel schade verrichten.
Schrijf eens iets aardigs! Véél leuker!

Afbeeldingsresultaat voor be a little kinder than you have to

Zo, dat is er uit. Tijd voor wat aardigs. Ik ga wat weggeven 😊, voor de aardigheid! 

Afbeeldingsresultaat voor durable double 4

Ik geef 4 bollen Durable Double 4 weg, om bijvoorbeeld deze sjaal te haken, of misschien dit kussen).

Back in time Kussen Durable Double four

Je mag de kleuren zelf kiezen. Reageer hier onder op het blog (mag best iets aardigs zijn 😊), of reageer op Facebook. Allebei mag ook. Aan het eind van de week maak ik de winnaar bekend op mijn blog.

Afbeeldingsresultaat voor durable double 4159 opmerkingen:

 1. Je hebt helemaal gelijk. Een glimlach kost niets en iemand gedag zeggen ook niet. Positief en in oplossingen denken helpt echt.laat iemand in zijn waarde, je weet niet wat zijn of haar privé omstandigheden zijn.groetjes Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ben je toch een bijzonder lief mens, Jeanet. Om op al de onaardigheden op deze manier te reageren.
  Groetjes Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel fijne winkel en heel leuke blog! Ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal met je eens. Gewoon doorgaan met het goede voorbeeld, dan wordt het in ieder geval niet erger en de aanhouder wint.
  Gr Inka

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lief van je, je hebt helemaal gelijk. ik ga voor de sjaal natuurlijk....verliefd.... Kom je dit jaar misschien nar de knit en knot?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Precies, aardig doen en beleefd zijn, is gratis. En.... je krijgt er vaak nog meer voor terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou ik wil wel winnen😉. En dol op wol.en ja als ik niet wil betalen voor een patroon...er zijn genoeg gratis patronen op internet. En als ik dan toch iets wil wat ik moet kopen. Dan betaal.ik daar graag voor. Zelf kan ik het namelijk niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier ben ik het zo mee eens, men 'schijnt' zich machtig te voelen als ze een reactie plaatsen.Het is toch enigzins anoniem, dus hoppekee en dan begint het.Ze weten echter niet (of realiseren) zich niet wat dit met een persoon doet.Helaas spreek ik uit ervaring, cyberpesten kan ook zo uit de hand lopen dat het eng is (denk daaraan voordat je reageert!) Ik vind dit aardigheidje dan ook bijzonder aardig en doe heel graag mee.Strooi wat vreugde in het rond, zo maar een aardig gebaar of zeg gedag: dat maakt het verschil.

  Groetjes van Arja (facebook)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goedemorgen Jeannet,
  Wat goed van je om dit zo neer te schrijven, je hebt helemaal gelijk,vindt dat je het heel goed verwoord hebt.
  Wat lief en positief zet je er tegenover, zou het leuk vinden omdat prachtige kussen te kunnen maken.
  Wens je voor een hele fijne dag toe.
  Lieve groet Hanny van Ee.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Misschien komt je bericht wel,op de juiste moment, ik merk het ook, gelukkig overkomt het mijzelf zelden :)
  Ik doe graag mee voor de sjaal, zo mooi en ik ben juist aan het uitzoeken welke sjaal ik wil haken, daarvoor al diverse keren je blog bezocht, zoveel mooie voorbeelden :) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 11. aardigs, staat voor, arnemuiden, alles voor haken en breien, rust, droom winkel, intensief breigenot, gezelligheid, super lieve dame jeanet, als je dus van ieder woord de eerste letter neemt dan krijg je het woord Aardigs, en het is inderdaad een zeer aangename winkel met een super lieve dame, groetjes uit belgie sybke van camp

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je bent echt een heel lief mens... En k begrijp je verhaal helemaal, ik ben om die reden uit alle groepen gestapt, genoeg er van.. Ik wil positiviteit kezen en horen ook al is dat in deze wereld blijkbaar niet altijd meer mogelijk.... Ik doe mijn creaviteit wel op mijn eigen manier en niet meer in die groepen..
  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooi bericht. En je hebt helemaal gelijk. Een glimlach op je gezicht en in een berichtje is een kleine moeite maar zo'n groot plezier. Uiteraard wil ik ook mee dingen naar de bolletjes garen. Kan ik weer een mooie sjaal van maken. Heerlijk om te haken of breien. Geeft mij een gevoel van hoofd leegmaken en lekker bezig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben het volkomen eens met je. Mijn motto is dan ook behandel mensen zoals je zelf behandeld wilt worden.
  Ik kan mij goed voorstellen dat mensen met weinig centjes gratis patronen willen hebben die zijn er ook genoeg op het internet. Maar de maker mag er ook wat aan verdienen toch?
  En waarom commentaar op andere mensen niemand is perfect en je kunt er ook niet in de keuken kijken. Superlieve actie van je. Hoop dat je nog lang doorgaat met je blog en superleuke winkel. Fijne dag. Groetjes van Els

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat ontzettend lief van je, ik begrijp je heel goed het verbaast mij ook hoe een beetje tact totaal verloren gaat online maar toch kijk ik liever naar het veel grotere deel mensen die elkaar steunen en persoonlijk niet eens kennen. Want meer dan lelijkheid spreid liefde over het wereld wijde web ❤ liefs, Indiya Salmer

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Goeiemorgen Jeanet, Een emaille plaatje (zou het emaillen moeten zijn?) bij de slager in de vijftiger jaren van de vorige eeuw (wit met blauwe letters, ik zie het nog altijd voor me) Hebt gij klachten zeg het ons, zijt gij tevreden, zeg het anderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Een lief gebaar, een opbeurend gesprekje, een glimlach is zo veel meer waard dan al dat geroeptoeter. Heel goed dat je het aankaart Jeanet. Positief blijven en al die ander berichtjes maar negeren. Dat maakt onze maatschappij en onze wereld zoveel mooier. Er is al genoeg verdriet.
  En natuurlijk ding ik graag mee naar wat bolletjes garen. Hartelijke groet, Jannie van Doorn

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat bent u een mooi, warm mens! Velen kunnen daar een voorbeeld aan nemen. Als oud ondernemer van een handwerkzaak weet ik dat het keihard werken is. Niet alle bollen wol komen even mooi uit de fabriek en kunnen winkeliers daar niets aan doen. Patronen maken is een tijdvretend vak en wat heerlijk dat er zoveel gratis beschikbaar is.
  Ik geniet van deze blogs en patronen en bewonder de energie om dit ook telkens maar weer voor elkaar te krijgen en anderen blij te maken. Bedankt en ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. En wat heb je gelijk, wat is men boos en ontevreden. Terwijl de wereld er toch veel leuker en blijer uit zou zien met een beetje aardigheid.
  Wat een prachtig gebaar maak je !
  Met warme groet Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ja Jeanet wat een tact soms he heb soms ook de neiging om te reageren daarop, maar bedenk me dan ook weer och laat maar beter niets te zeggen dan teveel

  Lief dat je een AARDIGHEIDJE weggeeft liefs Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Knap dat je het zo mooi kunt verwoorden. Ik geniet van je blog. Woon te ver weg om in je winkel te komen (Friesland) anders kwam ik langs. Ik hoop dat je nog lang doorgaat met al die mooie foto's en patronen voor ons op te zoeken.Groetjes, Froukje

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Een glimlach of een vriendelijk woord is gratis. Gratis dingen weggeven doe ik graag. Lees ik een negatieve reactie of commentaar scroll ik verder. Zeker niet op reageren.
  Psitieve dingen geniet ik van . Bijv. mooie kleuren unicat, een nieuw patroon of een supervriendelijke benadering in mijn favoriete wolwinkel :).

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Goed gesproken!! Ik zit bewust niet op FB, ik hoor om me heen dat er zoveel onaardige dingen worden geschreven en daar zit ik helemaal niet op te wachten. Ik zal daardoor vast leuke dingen missen, maar als ik 's avonds na een dag werken met een handwerkje in mijn handen en laptop voor m'n neus leuke (handwerk)blogs lees, dan word ik daar vrolijk van, dus kies ik daar bewust voor.
  Ik woon sinds 5 jaar in Drenthe, en word er nog elke keer vrolijk van als mensen die ik op straat tegenkom, gewoon gedag zeggen, dat heb ik in de Randstad helaas nooit meegemaakt. En het kost je helemaal niets, gewoon een vriendelijk gezicht en een hartelijke groet.
  Wat AARDIG van je dat je 4 bollen Durable weggeeft! Ik ben helemaal weg van die sjaal, dus ja, ik doe graag mee.
  Lieve groet van Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Aardig zijn kost inderdaad niks, maar dit AARDIGHEIDJE is een lief mooi gebaar.


  dank je Jeannet hiervoor, en wie weet.....mag ik kleurtjes kiezen !

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik las dit ergens Jeanet,
  IT'S NICE TO BE
  IMPORTANT
  BUT IT'S MORE
  IMPORTANT TO BE
  NICE

  BeantwoordenVerwijderen
 26. In onze zwaarste tijd zag ik dat niet iedereen onaardig is. Hulp uit onverwachte hoek, een lief gebaar van vreemden. Het raakte me diep, dat er nog steeds mensen zijn, die met plezier een ander helpen. Ondanks een ernstige ziekte de glimlach van een vreemd kind het mooiste geschenk vinden. Ellende is overal, maar door dit soort kleine gebaren, wordt de wereld een klein beetje mooier en de donkere dagen iets lichter.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Als iedereen elke dag iets aardigs zou zeggen, wat zou dat een groots effect kunnen hebben.
  Dank je wel Janet voor dit gebaar en deze blog, ik doe graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dat vind ik toch aller-aardigst !! ❤
  Als iedereen nou eens aardig tegen elkaar deed dan zou de wereld er heel aardig uitzien !

  BeantwoordenVerwijderen
 29. "De handelingen van mensen zijn de beste vertolkers van hun gedachten."
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Helemaal mee eens! Kijk naar de zon en geniet van de dag! Be kind! Aardig en lief van je deze give away! Daar word ik blij van! groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Je hebt helemaal gelijk Jeanet. Ik werk zelf in het onderwijs en daar maak je ook van alles mee. Het is echt iets van deze tijd om zonder na te denken te mailen of te appen. Zelf post ik elke maandag een maandaghartje op facebook. Iets positiefs wat ik die week heb meegemaakt. Ik krijg daar veel leuke reakties op en veel mensen kijken er naar uit of sturen een hartje terug. Veel succes met je winkel en ik hoop je nog eens in het echt te ontmoeten en rond te kijken (en natuurlijk iets te kopen) in je winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Om over jou iets aardigs te zeggen is helemaal niet moeilijk, je blog is geweldig en lees ik graag. Ik woon veel te ver weg maar anders kwam ik regelmatig langs.
  Ik bewonder je doorzettingsvermogen, je onophoudelijke stroom aan leuke ideetjes en voorbeelden die voor zovelen als inspiratie dienen!
  Dat je nog maar lang mag blijven bloggen en dat het goed gaat met je winkel.

  En ja, superlief die give-away......

  Groetjes,
  Caecilia

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Helemaal waar. met een beetje vriendelijkheid wordt de wereld veel mooier!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ben het volkomen mee eens. Ik begrijp niet dat mensen hun frustaties of negatieve commentaar zo bot weg formuleren en het dan ook nog eens zonder schroom het op internet gooien.
  Gelukkig zijn ze niet in de meerderheid. Er is niks mis met een beetje empathie.
  Bedankt voor die super mooie give away. Tot de volgende keer ,hier op je blog of bij jou in de winkel waar we steeds warm worden ontvangen.
  Groetjes, Viviane

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat ben ik het toch hartstochtelijk met je eens! Dit zijn geen druppels op een gloeiende plaat maar als mosterdzaadjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ongeveer een jaar geleden was ik in je winkel. We waren op vakantie in Zeeland en dit was mijn kans!! Ik woon in Friesland dus regelmatig naar het mooie Zeeland zit er niet in, laat staan naar die prachtige handwerkwinkel. Vol inspiratie, materiaal (ik had ook niks meer in de kast) ben ik weer naar huis gegaan. Ik heb genoten!!! Ook via je website / facebook geniet ik altijd van je eindeloze inspiratie!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. heel erg leuk om zo'n aardigheidje te delen. ik zou graag de bollen durable gebruiken voor een mooie okergele sjaal te haken, ik mis nog iets okergeel in mijn kast! een nieuwe kleur waar je spontaan vrolijk van wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ja, dan krijg je een heleboel aardige reacties :-)
  En je verdient ze! Altijd fijn om je inspirerende blog te lezen en te bekijken. 't Is dat je nogal ver van me af bent met je winkel, anders kwam ik zeker bij je kopen. Nu steun ik hier de handwerkwinkels in de buurt.
  Heel leuk ook weer, jouw "aardigheidje".Ik zou er wel raad mee weten!
  Lieve groet,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Ik vind het super dat er mensen zijn. Zoals jullie die je creatieve ideeen met ons delen en ons inspireren. Ik vind het super en ga zo door. En zo'n aardigheidje is natuurlijk helemaal top.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Wow. Ik had het niet beter kunnen beschrijven. Ben het zo met je eens. Iedereen doet dat wat hij/zij het liefste doet en smaken verschillen, maar iedereen is trots op dat wat hij/zij bereikt heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. De eerste keer dat ik reageer want het "pakt" me. De social media zijn mooi maar oh zo verleidelijk om dingen te schrijven die eigenlijk niet kunnen. Winkeliers van elke branche krijgen er mee te maken, openlijk aan de schandpaal nagelen noem ik het weleens. Jammer zo jammer. Dit alles heeft te maken met normen en waarden, maar hoe kunnen kinderen het leren als ze van hun ouders dit voorbeeld krijgen? Oh ik kan nog wel even doorgaan , doe ik niet! Als ik dichterbij woonde kwam ik vast een keer bij je langs in je vast hele mooie winkel

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Ik ben het helemaal met je eens. Een klein gebaar of wat meer geduld en meer begrip voor elkaar. Het kost allemaal niets en het maakt zoveel verschil en je voelt je zelf zo blij als je een leuke reactie terug krijgt. Zo moeilijk moet dit toch niet zijn toch. Ik geniet van je blogs en de andere dingen die plaatst. Ga zo door en laat je niet teneer slaan door dit soort negatieve reacties.


  BeantwoordenVerwijderen
 44. Je hebt helemaal gelijk!
  Mijn ervaring is dat je terugkrijgt wat je geeft. Ik begin altijd aardig tegen anderen, vriendelijkheid is zo makkelijk! Wanneer iemand mijn grenzen overschrijdt, mij niet respecteert, dan is het heel envoudig om die persoon te negeren, dan laat hij/zij mij gewoonlijk ook links liggen.
  Verplaats je eens in de personen die zoveel negatiefs spuien, op het internet en in de echte wereld... als je terugkrijgt wat je geeft, krijgen zij wel zoveel onaardigheid over zich heen... waarschijnlijk beseffen ze niet eens dat ze daar zelf de oorzaak van zijn... Echt jammer.
  Het iszo fijn om aardige mensen te ontmoeten! Zorg dat je zelf aardig bent, dan ben je veel gelukkiger!

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Riet van der Borden19 september 2017 om 12:26

  Wat heb je het mooi verwoord. Vriendelijk zijn geeft alleen maar positieve energie en dat kan iedereen goed gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Geweldig geschreven Jeanet! Dit zou eigenlijk rechtstreeks op FB moeten staan, maar ik ben bang dat dat niet helpt. Ik geniet altijd van jouw blogs en zoek er ook naar inspiratie.
  Het zou leuk zijn om kleurtjes bij jou uit te zoeken maar helaas te ver weg!
  Hartelijke groet, Ingeborg

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Wat ben je een heerlijk mens met een groot hart. In augustus tijdens vakantie met mijn moeder en zus bij je geweest in de winkel. Helaas te ver weg maar volgend zomer kom ik weer!!! En wat die andere ellende betreft: hou de eer aan jezelf....sta erboven! Gelukkig zijn er ook genoeg anderen waar we ons aan op kunnen trekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Wat een reacties heb je Jeanet......;) Je hebt gelijk, ik zie het ook zo als ondernemer, er zitten ook maar mensen achter, en eenmaal geschreven op het WWW blijft het eeuwig hangen, daar staan mensen niet bij stil, gelukkig maak ik tot nu toe niet echt veel nare dingen mee op de Web,van mijn FB pagina dan, en ik ben natuurlijk ook niet voor niets met mijn blog gestopt, al dan niet tijdelijk. En doe bollen durable? Maak daar een ander maar lekker blij mee hoor, als ik vind dat ik wil reageren, doe ik het ook zonder durable bollen in het verschiet, hahahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Wat aardig van je, en dat terwijl de zon hier schijnt, er vanochtend kennelijk een dubbele regenboog was te zien ( ik zag hem of haar helaas niet), het Prinsjesdag is, en ik alle, lees alle rotberichtjes vandaag gewoon oversloeg omdat ik mijn dag niet wil laten verpesten. Net zoals ik liever naar de radio luister ( radio 4 ) in plaats van naar de tv kijk, terwijl ik aan het keutelen ben met een handwerkje of een ander "creatief" iets. En dan lees ik jouw berichtje, zo uit het hart geschreven, zo ontzettend waar, in een wereld waarin het soms toch al moeilijk is, mensen onderuit halend vanachter je computer, doet zo'n boodschap deugd. Wat ik met het eventuele te winnen pakketje ga doen? Geen flauw idee, ik wil iets nieuws, iets rood getint voor op mijn bank, voor rondom mijn lijf, kortom ik WEET het niet. En win ik niet? Jammer, maar dan heb ik toch een leuk berichtje kunnen sturen naar je.

  Fijne dag , Amy

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Je hebt helemaal gelijk, iemand kwetsen is niet moeilijk maar de gevolgen kunnen enorm zijn, iemand helpen, aanmoedigen, steunen geeft zoveel meer voldoening en laat je stralen.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Goede blog en dan koppel je er ook nog een give away aan, wat aardig!! ❤️
  Je hoeft niet altijd je mening te geven enk ik wel eens, scroll lekker door als het je niet zint toch!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Dat heb je heel mooi verwoord, knap en gelijk heb je, succes met je blog

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Zo waar. Ik denk vaak, vindt je het niet mooi/heb je ergens problemen mee/of wil je een vraag niet vriendelijk beantwoorden doe het dan niet. Scroll verder en hou het gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Het zoals de moeder van Stampertje in de film Bambi zegt: Als je niks leuks te zeggen hebt, zeg dan maar helemaal niks!

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Goed stuk Jeannet je kan niet voorzichtig genoeg zijn met je opmerkingen en uitlatingen je kan er zoveel schade mee berokkenen en het achtervolgd je je leven lang. Ik reageer wel met een duimpje maar let heel goed op als een reactie geef op Facebook. Ik zeg ook tegen mijn zoons let op wat je op Facebook zegt en schrijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Wat goed van je, vind ook dat er al genoeg gevit wordt. Respect voor je hoor en gewoon door zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Wat u niet wil dat u geschiedt doet dat ook een ander niet.
  Dat is mijn lijf spreuk .
  Jeanet sta helemaal achter je .

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Wat heerlijk en eerlijk geschreven. Ik denk er net zo over. Positief zijn is voor velen erg moeilijk het geeft echter veel voldoening als je het wel doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Wat heerlijk dat je dit nu eens gewoon blogt. Ik ben het zo met je eens!!! Ik zeg vaak tegen de mensen om mee heen: als je niks aardigs kunt zeggen zeg dan maar niks!!! Dank je wel voor het delen en ga vooral door met je leuke blogs!!

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Ik lees met heel veel plezier je Blog!
  Aardig zijn voor een ander is niet moeilijk, kost niets en het leverde zoveel op!
  Voor een ander en voor je zelf!
  De kleurtjes van je katoen doen me aan vroeger denken!
  Waar Aardig zijn en naar ander om kijken veel meer normaal was dan nu!
  De hoop is dat het weer terug komt...
  Fijne dag!
  Gr margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Margriet van Aalst19 september 2017 om 12:58

  Helemaal mee eens! Ik sta soms ook te kijken wat mensen schrijven! Maar gelukkig zie ik ook mensen die positief zijn en andere mensen willen helpen. En dan voel ik me weer iets beter! Hopelijk gaan mensen, na het lezen van je blog, vriendelijker met elkaar om op facebook!

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Ook ik ben het helemaal met je eens. Mensen roeptoeteren van alles op het internet. Lekker min of meer anoniem schelden en elkaar de vreselijkste dingen toevoegen. Brrrr.

  De sjaal die je hierboven laat zien, ben ik toevallig aan het haken. Met garen dat ik nog in huis had en dat lang niet zo mooi is als het garen dat door de ontwerpster is gebruikt. En ondanks dat wordt het al een hele mooie sjaal. Die ik graag nog eens wil haken in dat mooie garen. Dus ik doe graag mee aan jouw verloting!

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Je hebt helemaal gelijk Jeanet...!!
  Kleine moeite en het kost niets ....
  Er is al genoeg ellende in de wereld, hou t leuk voor iedereen 🤔
  Winnen hoeft niet persé, maar zou tuurlijk wel leuk zijn haha

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Eigenlijk is iets aardigs zeggen/positief zijn makkelijker dan negatief te doen, of commentaar te geven.
  Dus waarom niet iedereen voor de makkelijkste weg gaat??? Ik begrijp het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Je had het niet beter, mooier, of aardiger kunnen zeggen! Ik ben het volkomen met je eens en ik ga je bericht delen op mijn Facebook pagina. Daar heb ik gisteren nog twee haakwerkjes naar keuze verloot, gewoon omdat het leuk is en goed voelt om zomaar iets aardigs te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Je hebt helemaal gelijk Jeanet. Zo triest hoe er regelmatig wordt gereageerd. Hoop dat mensen wat meer na gaan denken voordat ze alles klakkeloos op internet zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Het is allemaal zo makkelijk om te reageren vanachter je pc. Je ziet niet tegen wie je praat en ze zien jou ook niet. Dus: Wat maakt het uit. Je schrijft je gevoelens neer en je zadelt er een ander mee op. Op scholen noemen ze dat "PESTEN". Je vindt het niet mooi, een kleurkeuze of garensoort minder, laat dan je opmerking voorbij gaan. Vanuit jouw ogen is oerlelijk, maar door de bril van een ander is het prachtig. Smaken verschillen en dat is maar goed ook. Goed de aangeboden instructie lezen voordat je begint en niet gelijk je haak-en/of breinaalden ter hand nemen. Goed lezen is het halve werk. Ieder is trots op zijn/haar hobbyprestaties. We zijn er om elkaar te helpen. Geniet allen van jullie hobby!

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Oh dit is zo waar. Ik haak nog niet zo lang en ben best wel onder de indruk van wat ik allemaal lees. Geen geduld, geen beleefdheid, ... de instant maatschappij ten top.
  Mensen vergeten precies dat er achter de schermen ook mensen zitten. We kunnen ongeloofelijk veel meer leren en delen met elkaar dankzij de sociale media.
  Helemaal goed gezegd, duim omhoog.

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Dat valt me inderdaad ook erg op. Zoveel onaardige dingen worden maar op het www gezet. Niet nadenkend over de gevolgen of hoe het iemand kan beïnvloeden. Of soms denk ik wel eens dat degene die het plaatsen zelf een rotdag hebben en zo anderen erin mee willen trekken.

  Zo jammer dat dat gewoon kan op het www.

  Fijn dat je er wat over zegt. En wat een super lieve giveaway!

  Hele fijne dag.

  Groetjes.

  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Ha Jeanet, wat heb je gelijk zeg.
  Weet je wat me ook zo tegen de borst stuit, buiten alle onvriendelijkheid om, dat niemand meer tijd heeft. Druk dit, druk dat, druk zus, druk zo. Als iedereen wat aardiger voor elkaar zou zijn, zou iedereen tijd hebben om even naar elkaar te luisteren, soms door de lach heen de tranen zien. Stel datmensen al die vervelende opmerkingen, hatelijkheden niet zouden zeggen, en als 50% beter naar elkaar zou luisteren, wat zou de wereld er dan een stukje mooier uit zien!
  Empathie kun je leren door stil te staan bij wat en hoe iemand iets zegt.
  Liefs
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 71. Uit het hart gegrepen! Met een vriendelijk woord of gebaar bereik je zoveel meer en krijg je vaak heel verrassende reacties terug. Ik lees je inspirerende blog heel graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 72. Onaardigheid komt veel te veel voor...je hebt mooi stukje geschreven..
  Doe graag mee aan je aardigheidje ;-)
  Mooi garen om dan zo'n mooi kussen te haken..doe graag mee..

  BeantwoordenVerwijderen
 73. Een glimlach kost niets. En aardig zijn kost ook niets, het levert juist wat op, in de meeste gevallen, voel je jezelf ook beter,als je aardig bent. Positiviteit en aardigheid, daar kan iedereen wel wat van gebruiken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 74. Nou Janet, soms is het geen social midium maar een asociaal medium. De patronen die je krijgt of koopt, zitten altijd goed in elkaar en meestal ligt aan je zelf als er iets niet klopt!!! id. niet goed lezen of te snel iets willen......
  Maar moet dat dan op facebook????? Maar ze zetten er later niet meer bij of het gelukt is en dat misschien de fout bij hun zelf lag.
  En smaken verschillen, als je iets niet mooi vind...je weet niet wie het gemaakt heeft en hoeveel moeite dat misschien die persoon gekost heeft, zet er gewoon een smiley bij en zit niemand te pesten, zo zonde vind ik dat.
  Gewoon positief blijven en als je het niet meer leuk vind....weg facebook....heerlijk rustig en je hebt veel meer tijd voor je handwerkje:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 75. Oh wat waar, wat heel heel erg waar is het wat je schrijft. Het heeft me bij sommige sites al doen besluiten om daar stilletjes te vertrekken vanwege alle onaardige dingen die gezegd worden. Maar ben blij dat er ook nog andere mensen bestaan! Bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 76. Je hebt helemaal gelijk. Om die reden heb ik me van verschillende haak en brei sites op facebook afgemeld. Laat iedereen in zijn waarde en niet alleen met handwerken. Trouwens, laat iedereen in zijn waarde die handwerkt, want dat schijnt voor sommige mensen iets tuttigs te zijn, waar je schamper op moet reageren.
  Niet meer vanuit Zweden, ik woon weer in Nederland,groeten, Marianne
  Ja en natuurlijk doe ik mee moet jouw leuke actie. Ik laat me niet tegenhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 77. Dit is een berichtje naar mijn hart. Ik erger me soms geweldig aan de opmerkingen. Iedereen doet zijn best en dat moet je waarderen. Niet iedereen is overal even goed in. Ga zo door en geweldig dat je dit geplaatst hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 78. Mooi geschreven! "wat gij niet wilt wat u geschied, doet dat ook een ander niet!" Als een ieder dat nu eens deed :-)
  Wat leuk aardigheidje..4 bollen weggeven..
  Groetjes Alies
  (ik weet niet hoe dat werkt bij "reageer als, sorry")

  BeantwoordenVerwijderen
 79. Complimenten kosten niets!! Maar leveren veel glimlachen op!
  Ik post dit berichtje niet voor de gratis bollen .... maar als opkikkertje voor iedereen! Toppers zijn jullie allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 80. Klopt helemaal wat je schrijft hoor. Het kost helemaal niets en je krijgt er ook vriendelijkheid voor terug. Ik vertelde onze kinderen altijd 'Verbeter de wereld maar begin bij jezelf. Wat lief dat je een give away doet. Ik loot graag mee hoor. 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 81. Gratis is altijd leuk, wij Nederlanders houden ervan, het gekke is dat aardig en beleefd zijn ook al helemaal gratis is, en dat kunnen we iedere dag gebruiken.
  Super verwoord Jeannet ��

  BeantwoordenVerwijderen
 82. Groot gelijk. Het lijkt inderdaad, alsof vele negatievelingen geen intern filter meer hebben. Die roeptoeteren maar raak, zonder erbij na te denken wát ze roeptoeteren. Ze denken dan "Ah fijn, vrijheid van meningsuiting", maar soms kun je beter op je tong bijten dan overal maar op te moeten reageren. Soms moeten die personen zichzelf afvragen wat de meerwaarde is om een reactie te plaatsen. Ook moeten ze soms maar eens tot tien tellen, voordat ze reageren. Relativerend reageren is in sommige gevallen beter dan emotioneel reageren.

  Uiteraard doe ik graag mee met de winactie. Ik vind de sjaal namelijk erg gaaf. Die zou ik graag voor mijn moeder willen haken.

  BeantwoordenVerwijderen
 83. jaren geleden werd ik gepest op school en als ik het eerste uur vrij was, ging ik altijd naar een lieve mevrouw die maakte dan chocomel voor mij klaar. ze zei toen een keer tegen mij: kijk vriendelijk, en glimlach, de zon schijnt ook voor jouw en een vriendelijk gezicht laat andere gezichten ook stralen. De zon schijnt ook voor jouw tenzij je zelf in de schaduw kruipt.
  Dat neem ik nu ook mee in mijn dagelijks leven: een vriendelijk woord is wat ieder graag hoort een vriendeljke lach is wat ieder graag mag, maar een vriendelijke aard is het meeste nog waard . Sussec in je leven en zou blij zijn met de mooie bolletjes die je weggeeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 84. Mooi geschreven stuk, ben het helemaal met je eens, mensen denken dat ze alles maar kunnen spuien op Facebook.
  Mvg. LOuise

  BeantwoordenVerwijderen
 85. Een aardig woordje of een glimlach maakt iemand sneller vrolijk en blij dan een grauw en een snauw.
  Zelfs kritiek kun je op een vriendelijke manier brengen.
  Alleen voor een aantal mensen is dat nog een beetje lastig

  BeantwoordenVerwijderen
 86. Moest men dit iets meer in gedachten houden :
  'HET IS NIET WAAR DAT WE TE VEEL VERSTAND HEBBEN EN TE WEINIG HART. WE HEBBEN TE WEINIG VERSTAND IN DE ZAKEN VAN HET HART.'
  Prettige dag verder.
  Katrien

  BeantwoordenVerwijderen
 87. Hoi, wat heb je dit goed verwoordt zeg. Ik heb in een andere situatie hetzelfde meegemaakt. Je probeert iets te organiseren en je krijgt een hele emmer over je heengestort. En dat zijn dan nog mensen die niet een meededen. Maar het internet is idd een "goede" uitlaatklep ahum.
  Ik vind het topp dat je dan ook nog wat weg wilt geven. En ja ik zou daar best zo'n mooi kussen van willen maken. Groetjes irma.

  BeantwoordenVerwijderen
 88. Erger jij je ook zo aan alle onbeleefdheden vandaag de dag. Ik word er bij momenten bang van, de manier waarop mensen elkaar tegenwoordig benaderen. Misschien ben ik toch al oud aan't worden, nochtans dacht ik dat 51 nog niet zo héél oud is. 😉 Jeanet, dank je wel voor jouw positivisme. En ja hoor, ik hou ook van een give-away, maar ook zonder blijf ik een trouwe fan. 👍

  BeantwoordenVerwijderen
 89. Je hebt volkomen gelijk!! Ik probeer op mijn blog en op mijn persoonlijke Facebookpagina alleen maar leuke, vrolijke of lieve dingen te delen. Ik heb er ook genoeg van, van al die discussies en haatreacties overal... Je winactie is superlief! Als ik win, ga ik misschien wel het garen cadeau doen aan een collega-blogster die na de orkaan Irma al haar garen kwijt is (en haar huis!).
  Maar ik gun het alle anderen die hier reageren ook heel erg om te winnen :-)
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 90. Ik ben het helemaal met je eens en dat is 1 van de belangrijkste redenen dat ik niet meer meedoe aan groepen op Facebook of andere cals/ kals. Heel eigenaardig dat mensen zo los gaan op internet.
  Jij brengt altijd iets vrolijks en of moois op mijn tijdlijn en dat vind ik erg leuk. Ik doe graag mee aan deze winactie en zou zeker de sjaal willen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 91. Je hebt helemaal gelijk. De meeste mensen hebben niet in de gaten hoeveel tijd er steekt om te ontwerpen en patronen te schrijven. Tuurlijk kan er een foutje insluipen. Geef het dan door !klopt dit. Om deze redenen ben ik vaak stil aanwezig vooral met een cal. Bij problemen vraag ik advies anders probeer ik het te vervangen. Het is en blijft handwerk toch? Veel succes met je bloq en ik loot erg graag mee. Kop op meid je kunt het!

  BeantwoordenVerwijderen
 92. Wat een geweldig leuk idee! Als we allemaal inderdaad wat aardiger zijn voor elkaar ziet de wereld er meteen een stuk leuker uit.
  Ik zou het leuk vinden om te winnen, ik gun het iedereen!
  Grt Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 93. Je hebt helemaal gelijk, en het heel netjes verwoord. Ik heb ook veel respect voor de mensen die eindeloos dingen kunnen uitleggen, die ik of andere niet snappen. Vaak door verkeerd te lezen of te snel te oordelen.
  Ik doe graag mee aan deze actie. En wens jou toch ook een beetje werkplezier van de mensen die jou wel waarderen, en geen oordeel vormen.

  BeantwoordenVerwijderen
 94. Beste Jeanet,
  wat heb je dat goed verwoord en ik ben het helemaal met je eens, hoewel ik eerlijkheidshalve moet toegeven dar ook ik mijzelf wel eens schuldig heb gemaakt door onaardig te zijn. Echter probeer ik over het algemeen wel om aardig te zijn en anders reageer ik maar niet. Ook wijs ik anderen er wel eens op wanneer er een onaardige opmerking gemaakt wordt.
  Ook al vind ik het een geweldige leuke super winactie van je, ik loot niet mee. Op dit moment heb ik haak en breiprojecten en garen genoeg liggen en dat moet ik eerst maar eens ga afmaken. Ik gun het anderen heel graag. Succes verder met je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 95. Ha Jeanet ben super blij dat we zo'n gezellige wolwinkel in ons dorp hebben
  Groetjes Mieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 96. Wat een leuke wedstrijd en wat een mooie sjaal kan je met die wol maken :D
  Ik ben persoonlijk een slechte leugenaar en ik heb niet altijd iets aardigs te zeggen, maar dan zwijg ik gewoon.
  Zie ik een poncho passeren en denk ik "die is te klein" of een topje en denk ik "dat is te bloot", dan zeg/schrijf ik niets. Dat is nu eenmaal subjectief, zolang de persoon zelf maar blij is met zijn werkje.
  Maar zie ik iets moois passeren? Dan mogen ze het weten! Complimentjes krijgen is zo leuk, waardoor complimentjes geven ook leuk wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 97. Je hebt helemaal gelijk, zie het zelf ook regelmatig voorbij komen en zo jammer, ben je het er niet mee eens zwijg dan gewoon. Zie gelukkig dat er ook een hoop positiefs geschreven is, dus hoop dat je hier weer een beetje blij van word, veel succes en wens je veel plezier met je blog. Zou het ook leuk vinden om te winnen, dus wie weet!

  BeantwoordenVerwijderen
 98. Geweldige actie weer van je Jeanet, mensen zijn fan van je en blijven fan van je. Heeft natuurlijk ook te maken met de altijd positieve insteek die je overal in ziet.
  Ik moest denken aan het oude spreekwoord: verander de wereld en begin bij jezelf....
  Moesten we allemaal wat meer doen, dan zag de wereld er een stuk beter uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 99. Jeanet ik vind jou en Ali leuk xx

  BeantwoordenVerwijderen
 100. Ik geniet elke dag van al het moois op je blog

  BeantwoordenVerwijderen
 101. Wat een lieve actie.... blijf je blog schrijven en laat ons genieten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 102. Mooi verwoord, mensen beseffen niet wat voor impact social-media heeft.
  Ben nu bezig om een vest ietwat aan te passen en krijg steeds meer bewondering voor ontwerpers.

  BeantwoordenVerwijderen
 103. Begrijp je helemaal, ik lees alleen maar dingen die me blij maken mooie blog mooi patroon. Ga aub zo verder Jeanet want je blog maakt me blij.

  BeantwoordenVerwijderen
 104. Hey Jeanet,
  Wat een mooi stuk heb je geschreven. Heel mooi verwoord. Ik word altijd heel blij bij het lezen van je blog en je winkel was nog mooier. Ik ben er nog maar 1 keer geweest en hoop zeker nog eens terug te keren. Je blog maakt mij (en heel veel anderen zo te lezen) heel erg blij.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  ps. als ik de bollen win, ga ik een sjaal haken om iemand blij te maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 105. Heel waar (en heel mooi garen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 106. Je hebt gelijk, En vriendelijkheid kost niets. Het is zelfs goed voor je lichaam om aardig te zijn en iemand even te helpen. Ik waardeer je blog iedere keer opnieuw en betreur het dat ik aan de andere kant van het land woon en je winkel niet even kan bewonderen. Ik hoop dat je genieten kunt van veel positieve reacties op jouw blog. En dat jij dan nog weer iets deelt, is extra maar wordt zeker gewaardeerd,

  BeantwoordenVerwijderen
 107. Heel goed om het werk achter de schermen ook eens te benadrukken. En ik vrees dat ons laagje beleefdheid/beschaving over het algemeen heel dun is.
  Jouw blog vormt een mooi tegenwicht tegen al die (internet)troep.
  Hartelijke groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 108. een heeeeel aardige ''geef weg''! soms is de beleefdheid idd heel ver te zoeken, probeer dan maar te denken; zeker nog geen koffie gehad vandaag!
  waag graag een kansje voor het mooie garen
  groetjes mar broeders

  BeantwoordenVerwijderen
 109. Hoi Jeanet,
  Ik ben afgelopen weekend bij mij in de omgeving gaan zoeken naar dit garen. Ik wilde het graag zien en voelen. Nergens verkrijgbaar. Dus waag graag een poging om het garen van jou te winnen!
  Groetjes,
  Marielle Hofman

  BeantwoordenVerwijderen
 110. Ik doe heel graag mee met deze leuke, maar vooral lieve give away. Op Facebook doe ik al niet zo heel veel meer en reageer ik eigenlijk helemaal niet en dan vooral in bepaalde haakgroepen. Ik zit niet te wachten op al die vooral negatieve en klagende reacties. Daarentegen heb op ik Instagram nog nooit een verkeerd woord of beklag van iemand vernomen. Ook jouw blog, maar ook andere bloggers blijf ik volgen. Ik doe daar vooral ideetjes op of ben verbaasd en benieuwd naar alle mooie creaties die voorbij komen, waaronder deze mooie sjaal van Wieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 111. Heel hartelijk dank voor de mooie patronen!Haken en breien geeft mij veel plezier en ben erg dankbaar voor de mensenm, die zulke mooie patronen delen met anderen. Ik zou graag het kussen willen maken. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 112. Gelijk heb je, iedereen moet maar eens naar zichzelf kijken.
  In oktober ben ik weer eens in Zeeland en kom ik zeker weer naar je winkel.
  Genoeg leuke ideeën.

  BeantwoordenVerwijderen
 113. Een betere wereld begint altijd bij jezelf en het zit hem steeds in de kleine dingen. Bij ons in de haakgroep proberen we elkaar altijd te helpen. Begrijpt iemand een patroon niet goed, dan buigen we met z'n allen over het probleem en meestal komen we er samen wel uit. Het leven is immers veel te kort om je druk te maken over futiliteiten. Dus deze aardige en positief in het leven staande dame zou graag kans maken op dit garen aangeboden door de altijd behulpzaam Jeanet.

  BeantwoordenVerwijderen
 114. Je hebt helemaal gelijk. Als je ziet wat voor reacties er soms op Facebook langskomen, daar wordt je niet vrolijk van.
  Dat is het probleem met internet. Mensen denken dat ze ongegeneerd commentaar op iets mogen geven omdat het vaak toch een beetje anoniem is.
  Wat een mooi garen trouwens. Ik ken het niet. Prachtige kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 115. Helemaal waar. En hoe leuk is het om er dan lekker dwars tegenin te gaan en iets leuks te doen voor een ander. Dat is de beste manier om ermee om te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 116. Gelukkig kom ik eigenlijk nooit iets onaardigs tegen op internet. Wel denk ik soms iets onaardigs als ik iets vreselijks zie of iets van domme mensen lees die niet goed lezen. Maar natuurlijk blijft het bij denken. Ik geniet altijd erg van je ontboezemingen. Het lijkt me leuk om wat garen te winnen, maar eigenlijk heb ik al zo veel dat het maar naar een ander moet gaan. Hartelijke groeten Beerta

  BeantwoordenVerwijderen
 117. Er luidt een spreuk: "Liefde is het enige dat meer wordt als we het weggeven", maar volgens mij geldt dat ook voor waarderende woorden!
  Bij deze: Jeanet, waardering voor blog met zóveel inspiratie en speciaal vandaag: waardering voor je voorbeeld om negativiteit telkens weer om te buigen in positiviteit!

  BeantwoordenVerwijderen
 118. Hallo,Jeanet,
  Ik zit niet op facebook,en zo te lezen misschien maar best zo.Ik lees bijna elke dag je blog,kom af en toe vanuit Belgie samen met vriendin of schoonzus naar je winkeltje,en dat is zooo leuk!!Eén en al positiviteit,blijheid en creativiteit stralen we dan uit als we je winkel verlaten.
  Uit ervaring weet ik dat je nooit voor iedereen goed kan doen,helaas.
  Ik doe graag mee met de give away,want het is heel mooi garen,dat veel mogelijkheden biedt.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 119. Alleen al het feit dat je zo een leuke actie houd doet mij goed. Ik hoef niet te winnen hoor. Van de week kom ik gewoon gezellig naar je winkeltje om wat nieuws uit te zoeken. Succes met je actie.

  BeantwoordenVerwijderen
 120. addy Jansen- van Bremen19 september 2017 om 21:47

  lieve Jeanet, Blijf genieten van je werk, wij genieten mee met jou.
  Een aardigheidje?
  Vorige week ontmoette ik voor het eerst een nicht uit Amerika, hier op doorreis.
  Ik gaf haar de gehaakte sjaal met het Zeeuwse motief,( haar roots liggen in Zuid- Beveland ) in de kleur van donkergrijs, aflopend naar heel lichtgrijs ( was zuiver wol dacht ik ). Ze vond de sjaal heel mooi, zeer zeker ook vanwege het motief. Erbij een door jou gemaakt etui voor haar haaknaalden of pennen in het schortenbont.
  Dus 3 blij, nicht Sue, jij en ik. Aardigheidje toch?
  Liefs van Addy uit Ouddorp

  BeantwoordenVerwijderen
 121. Je hebt helemaal gelijk Jeanet want er wordt soms zo onbeschoft gedaan op diverse sites dat ik me wel eens afvraag; hebben die mensen die zo lelijk doen geen gevoel? Gelukkig lees ik vaak ook mooie reacties en maak ik in het dagelijkse leven ook genoeg vriendelijke mensen mee! Wat een leuke actie. Mocht ik winnen - ik gun het een ander graag - dan ga ik de katoen besteden aan iets leuks voor mijn aanstaande kleinkind. Met een week of wat weten we of het een jongetje of een meisje wordt en ik heb zulke leuke dingen gezien die ik voor dit hummeltje kan maken.
  In ieder geval wil ik jou hartelijk bedanken voor iedere dag een positief en vrolijk blogbericht met leuke ideeën. Na een drukke werkdag als de vaat in het machien staat is er niks lekkerder dan een vrolijk blogje lezen. Groeten uit Amsterdam. Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 122. Lief en aardig zijn is het beste medicijn .

  BeantwoordenVerwijderen
 123. Een welgemeende aardigheid voor jou: ik vind je blog zo inspirerend, fijn dat je al die dingen bijeen sprokkelt voor ons!

  BeantwoordenVerwijderen
 124. Wat lief van je dat je zomaar garen weggeeft.
  Ik heb me voorgenomen dat ik pas garen mag kopen als ik 2 projecten af heb. Dan mag ik voor 1 project kopen en moet er weer 2 afmaken voordat ik weer mag kopen. Anders slinkt m'n voorraad nooit.
  Maarre ... voor zo'n mooie weggeefactie wil ik toch een poging wagen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 125. Je hebt helemaal gelijk! Mijn motto is: als je niets aardigs weet te zeggen, zeg dan niets. Is niet zo moeilijk. En als je een beetje je best doet, kun je altijd iets vriendelijks zeggen. Het valt mij ook op dat mensen zo vaak denken hun ongezouten mening te moeten geven, vooral als ze er geen verstand van hebben...
  Wat een leuke actie, die katoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 126. Mooi mens, wat goed gezegd!!! Ik ben het roerend met je eens. Lief mens, je geeft altijd al het goede voorbeeld in aardig zijn. Je straalt zoveel enthousiasme uit en bent zo inspirerend. Hopelijk lezen veel mensen jouw bericht en volgen jouw voorbeeld.

  Lieve groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 127. Hallo Jeanet, helaas is het zo waar wat je schrijft. En niet alleen op internet gebeurt dit.
  Ik draag een hoofddoek en bedekkende kleding,en dit is voor veel mensen een vrijbrief om maar vanalles tegen mij te zeggen/roepen en ja zelfs schreeuwen.
  Het is tegenwoordig steeds slechter gesteld met normen en waarden. Het is triest. Wat kost het om een beetje aardig te doen tegen elkaar en elkaar in z'n waarde te laten.
  Ik vind dit een mooie uitspraak: behandel een ander zoals je ook zelf behandeld zou willen worden.
  Hartelijke groet,Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 128. Hallo Jeanet, wat aardig weer...zomaar iets weggeven! Ik doe mee en geniet elke dag van je blogspot vol inspiratie en positieviteit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 129. Je hebt helemaal gelijk Jeanet. Je kan niet meer doen dan je best is mijn motto. Ik volg jouw blog al heel lang en heb bewondering voor jouw energie en creativiteit en vooral alle moeite die je doet voor jouw klanten. Chapeau.
  Heleen

  BeantwoordenVerwijderen
 130. Een waar woord. In het ontwikkelen van patronen zit enorm veel tijd. Dat begrijpt helaas niet iedereen. Ik krijg dan vaak te horen, dat ik veel te geduldig ben. Misschien is dat ook wel ons grote goed - het geduld wat wij in ons vak steken, wat onbetaalbaar is.

  Mocht je mij trekken met de giveaway, dan mag die naar Marianne van Vilsteren. Gewoon... omdat het kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 131. graag doe ik mee met deze giveaway, ben superblij dat Durable weer in de lift zit, supermooie patronenen komen weer te voorschijn, heb zelf nog zo een durableboekje van de jaren zeventig, ook slim van hen om beroep te doen op bloggerster die toch weer mooie patronen brengen
  zinnige groeten uit Tienen België,
  Micheline

  BeantwoordenVerwijderen
 132. Hallo Jeanette, ik geniet altijd ontzettend van je blogjes. Natuurlijk veel leuke handwerkideeen maar ook een stukje zoals hierboven. Ongelooflijk hoe mensen zichzelf en anderen te kijken kunnen zetten op internet!
  Laten we ons vooral richten op de vriendelijkheid, creativiteit en saamhorigheid! Veel handwerkplezier en succes met werk en gezin! Lieve groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 133. Hallo Jeanet,De wereld waarin wij leven wordt jammer genoeg steeds harder en we kunnen alleen maar proberen de goede kanten er uit te halen.De ene dag lukt dat en de andere dag niet.Helaas krijgen we door het wereldwijde web heel veel opgedrongen.Het zijn dan altijd de aardige en behulpzame mensen die gekwetst worden want daar zit het harde niet in hun aard.
  Lieve groet Henny

  BeantwoordenVerwijderen
 134. Hallo Jeanet, je hebt helemaal gelijk. Tegenwoordig schijnt iedereen een mening te moeten hebben en deze ook zonder terughoudendheid te moeten ventileren. Laten we niet altijd met kritiek klaar staan, maar ook eens blij zijn voor en met de ander. Laten we elkaar een beetje ruimte gunnen in deze overvolle wereld.
  Ik heb niet gereageerd om te winnen, wij wonen niet in Nederland, de portokosten zijn veels te hoog. Geef het maar aan iemand die het niet zo breed heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 135. Jeanet, zoals steeds heb je meer dan gelijk dat je dit zegt, het is gewoon de waarheid!! Ook ik erger me vaak aan alles wat mensen op het web gooien, zoveel slechte of ondoordachte uitspraken waar je later misschien spijt van krijgt. Nadenken ervoor lukt precies niet meer en er wordt niet gedacht aan de mensen die je misschien kwetst of zelfs als vriend verliest daardoor. Ik hoef niet te winnen, maar ik sta 200% achter je uitspraak!!!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 136. een dikke knuffel van hier!!!! je hebt groot gelijk! veel liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 137. Ik lees jouw blog iedere keer, ik brei en haak niet, maar volg het leven van een moeder, vrouw en eigenaresse van een winkel. Je vertelt steeds zo eerlijk hoe fijn, of hard het leven kan zijn. Ik reageer niet altijd, maar wat we nu opvalt: nu er een give away (een aardigheidje ) bijzit, krijg je ineens over de 140 reacties! Ik doe trouwens niet mee met deze leuke actie van jou. Maak er iemand heel blij mee. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 138. Wij hebben in ons gezin sinds kort de regel; Als je iets wilt zeggen over een ander, laat het aardig zijn en houd anders gewoon je mond... Het blijft lastig hoor, vooral broers-zus... Maar ik merk wel dat er ook minder over andere mensen gekletst wordt. Iets onaardigs zeggen over een ander is zo makkelijk. Als ze beginnen zeg ik al; is het positief? Zo ja, dan mogen ze door praten en zo niet dan houden ze zich al stil... Scheelt ook n hoop ruzie hier in huis...
  Maar, die wolletjes... Dat vind ik ook errug aardig... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 139. Dank voor je gezellige berichten en patronen..... Ik geniet er al jaren van.
  Goed dat wel elkaar opscherpen om mild en vriendelijk te zijn.
  Ik wil ook best wel bolletjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 140. Kost niets toch..om aardig te zijn!?
  Zoveel fijner en gezelliger...maar daar hebben we in jouw winkelt niet over te klagen!!!
  Altijd supergezellig. Ik word er altijd vrolijk van.
  Ik reageer meestal niet op je blogjes, maar ik lees ze steevast :)
  Graag doe ik mee voor die mooie bolletjes.
  Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 141. Hiermee is alles al gezegd. Dus van mij ����

  BeantwoordenVerwijderen
 142. Jeanet, ik vind het altijd knap hoe jij op een subtiele manier de dingen toch duidelijk zegt. Ik ben het dan ook met je eens. Een glimlach kost niets en aardig doen ook niet. Ik heb - oa om deze reden - ook al jaren geen facebook meer. Het is zo makkelijk om iets lelijks te zeggen als het anoniem kan. Maar als het 'live' moet durven een hoop mensen niet zo 'eerlijk' te zijn.
  Wat leuk dat je als reactie dan zo'n leuke give-away doet.

  Groetjes Madhurya

  BeantwoordenVerwijderen
 143. Aardigheid zorgt voor verbondenheid. En dat komt iedereen ten goede. En het geeft bovendien energie.
  Ondertussen geniet ik graag van jouw aardigheid en ding mee naar zo'n mooie bol.

  BeantwoordenVerwijderen
 144. Wat een leuke reden om wat weg te geven. Helemaal met je eens. Aardig doen is helemaal niet moeilijk en maakt het leven leuker.
  Ik maak graag kans op de mooi bollen.

  BeantwoordenVerwijderen
 145. Het klopt helemaal. Je leest soms de meest akelige reacties op internet. Niet te geloven dat er (soms om een kleinigheidje) zo tegen elkaar wordt gedaan. Gelukkig zijn er nog andere mensen, die wel begrip hebben, gewoon even vriendelijk gedag zeggen ( is tegenwoordig ook niet meer vanzelfsprekend) of gewoon zomaar even een praatje maken, een kaartje sturen, een klein cadeautje ergens achterlaten ( ook zo'n mooi idee) of uit aardigheid 'zomaar' een lieve winactie opzetten. Gelukkig zijn deze mensen er ook nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 146. Je blog is zoals altijd weer een feestje om te lezen! Je hebt groot gelijk..... als iedereen eens wat positiever was, zag de wereld er een stuk beter uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 147. hallo ik kan toch wel een weekje zonder de computer,vandaag vergeet ik zelfs mijn mobiel voor die 3 uurtjes dat ik weg ben ,bellen ze mij toch niet.
  net als het vorige berichtje is het echt elke dag een feestje om te lezen wat je te doen hebt of wat we kunnen breien of haken.groetjes uit Noord Brabant Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 148. Wauw, ik waag graag een kansje.
  Wat een leuke weggeefactie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 149. Ik ben het helemaal met je eens. Mijn motto is ook "als je niets positiefs te zeggen hebt zeg dan liever niets".
  Ik snap ook niet waarom het altijd nodig is om eigen frustraties op een ander uit te leven die er 9 van de 10 keer helemaal niets aan kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 150. Hallo Jeanet,

  Gelukkig zijn er meer mensen zoals jou: super aardig, heel vriendelijk, vrolijk, dienstbaar en vol positieve energie. Vandaag trof ik een dame in de autogarage die ook zo is. Aardige mensen die je een goed gevoel geven en je dag een gouden randje geven. Deze bijzonder aardige en creatieve dame zou zeker in aanmerking komen voor de give away. :)

  Hartelijke groet,
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 151. Een complimentje geven kost niets, maar is van onschatbare waarde in een mensenleven. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 152. Leuke actie! Ik doe graag mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 153. Hoi jeanet, je hebt helemaal gelijk hoor! Oeh, ik doe heel graag mee! Mn moeder is echt ee fan van je winkel en ik denk dat ze het heel erg leuk vind om zo n gave verassing te krijgen! Dus, ik doe heel graag mee! Groetjes Laura

  BeantwoordenVerwijderen