Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 27 september 2017

Lief voor de baby

Deze dekentjes gaan al een poosje rond op het internet, ze zijn dan ook echt heel lief voor een baby-wagen of kleine wieg. Ze zijn niet moeilijk om te maken.


Het gratis Nederlandse patroon van dit sterrendekentje kun je vinden op het blog Handmade by J. Kies voor een babydeken materiaal dat (merendeels) natuurlijk is. Het dekentje is gehaakt op 3,5
Wil je iets warms? Dan is (merino)wol erg geschikt. Tegenwoordig is dat gewoon te wassen in de wasmachine en kan het in de droger.


(foto's en patroon: Josse Doornspeek)

Liever met hartjes? Ook dit patroontje kun je vinden bij Handmade by J. (de link staat in de tekst op het blog). Beide patroontjes zijn eenvoudig aan te passen als ze ze groter wilt maken.




5 opmerkingen:

  1. Wat een super lieve en mooie dekentjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om te zien dat je mijn patronen leuk vind! Dank je!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk om te zien dat je mijn patronen leuk vind! Dank je!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Jeanet, ik had jou afgelopen zondag een mailtje gestuurd. Ik weet niet of het wel is aangekomen. Maar misschien heb je nog geen tijd gehad. Geeft niks maar ik dacht ik vermeld het even.
    Hartelijke groet, Marianne

    BeantwoordenVerwijderen