Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 21 september 2017

Granny

Soms moet je het gewoon simpel houden. Niet te moeilijk, veel plezier bij het maken, restjes opmaken, leuke kleurtjes zoeken (en nieuwe restjes maken). Dat bewijst dit superleuke speelkussen wel:

(Foto: Lisanne van Gilst)

Gewoon een hele grote Granny Square (het oudste haakpatroon ter wereld??😀) en dat met de hand genaaid op een lekker groot woonkussen. Deze kleine dame weet er wel raad mee!
Op YouTube kun je vele filmpjes vinden hoe je dit Oma's Vierkantje haakt, bijvoorbeeld hier.
Garen? Wat je wilt! Zorg dat het ongeveer van dezelfde dikte is en haken maar...


Soms niet moeilijk doen 😉



5 opmerkingen:

  1. En minder telewerk bij granny haken 😊

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, heel leuk! Ik haak momenteel veel grannies voor de grootste gehaakte deken van de wereld! Super leuk om te haken:-)
    Groetjes, Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha, zo herkenbaar. Je denkt alle restjes op te haken, komt net te kort en vervolgens krijg je weer nieuwe restjes.
    Prachtig speelkussen en zo simpel om te maken. Bedankt voor het geweldige idee.

    Groetjes en fijne dag, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik krijg mn restjes garen nooit op. Als ik aan een 'restjes- project' begin, vind ik altijd dat ik er toch nieuwe kleuren bij nodig heb. Echt een project waarbij daadwerkelijk alle restjes worden opgemaakt heb ik nog niet gehad😉

    BeantwoordenVerwijderen