Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 10 maart 2014

Raindrops...

Denk nou niet bij de titel van deze blogpost dat ik de zon al beu ben, in tegendeel: ik geniet nog na van gisteren en verheug me al op een hele week zon! Maar het is wel maandag - en er ligt zó veel werk te wachten dat ik niet veel tijd buiten kan zijn. Des te meer waardeer ik de tijd die we gisteren buiten konden doorbrengen. Ik had gewoon kleur op mijn wangen gekregen!

De ´Raindrops´ zijn de regendruppeltjes die Lucy van Attic 24 heeft gehaakt in haar kussen:

IMG_0187

De steekjes lijken een beetje op de druppels op het raam na een stevige regenbui. Zoals altijd heeft ze weer hele vrolijke kleuren gebruikt.

Je vind een uitgebreide beschrijving op haar blog hier, in het Engels, met heel veel foto´s. 

IMG_9924

Lucy gebruik Engelse haaktermen (geen Amerikaanse), en het kussen is voornamelijk gehaakt met halve stokjes. Daarbij kun je ook zien hoe de draadjes worden weggewerkt tijdens het haken.

Hoe de lange lap uiteindelijk een kussen wordt kun je vervolgens hier vinden.

IMG_0158

Laat je niet afschrikken door het Engels, de foto´s zijn erg duidelijk en met een vertaallijst kun je heel ver. Een vertaallijst vind je o.a. hier en hier.


3 opmerkingen:

  1. Ik heb het kussen dit weekend gehaakt, zoooo leuk om te doen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Knap, ipv een regenboogkussen, een regendrupkussen, leuk en toch vrolijk van kleur!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi steek!
    Groetjes elma

    www.suzywool.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen