Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

maandag 10 maart 2014

Raindrops...

Denk nou niet bij de titel van deze blogpost dat ik de zon al beu ben, in tegendeel: ik geniet nog na van gisteren en verheug me al op een hele week zon! Maar het is wel maandag - en er ligt zó veel werk te wachten dat ik niet veel tijd buiten kan zijn. Des te meer waardeer ik de tijd die we gisteren buiten konden doorbrengen. Ik had gewoon kleur op mijn wangen gekregen!

De ´Raindrops´ zijn de regendruppeltjes die Lucy van Attic 24 heeft gehaakt in haar kussen:

IMG_0187

De steekjes lijken een beetje op de druppels op het raam na een stevige regenbui. Zoals altijd heeft ze weer hele vrolijke kleuren gebruikt.

Je vind een uitgebreide beschrijving op haar blog hier, in het Engels, met heel veel foto´s. 

IMG_9924

Lucy gebruik Engelse haaktermen (geen Amerikaanse), en het kussen is voornamelijk gehaakt met halve stokjes. Daarbij kun je ook zien hoe de draadjes worden weggewerkt tijdens het haken.

Hoe de lange lap uiteindelijk een kussen wordt kun je vervolgens hier vinden.

IMG_0158

Laat je niet afschrikken door het Engels, de foto´s zijn erg duidelijk en met een vertaallijst kun je heel ver. Een vertaallijst vind je o.a. hier en hier.


3 opmerkingen:

 1. Ik heb het kussen dit weekend gehaakt, zoooo leuk om te doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap, ipv een regenboogkussen, een regendrupkussen, leuk en toch vrolijk van kleur!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi steek!
  Groetjes elma

  www.suzywool.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...