Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

woensdag 30 december 2020

Trugkieke

Het zit er bijna op, 2020! Het was me het jaartje wel.....

Op de laatste blogpost van dit jaar (morgen is voor andere dingen, hoor) kijk ik meestal even terug. Wat is er veel gebeurd en wat ook veel niet 😁. De grootste verandering voor mij persoonlijk was absoluut dat ik besloot om naast mijn geweldige werk in de winkel ook te kiezen voor een ietsjepietsje meer financiële zekerheid en terug te keren in de zorg, je leest het hier nog eens terug. In no-time was ik weer aangenomen als verzorgende in het verpleeghuis. Ik kan je nu wel bekennen dat ik het dood- en doodeng vond! Voor het eerst in 20 jaar weer in loondienst en in een vak dat ik 20 jaar niet meer had uitgeoefend (en ik kan je wel vertellen dat de wijkverpleging/ouder-kindzorg toen een hele andere tak van sport was dan het werk dat ik nu doe). Drie vaste dagen per week ben ik dus elders aan de slag en het was natuurlijk al gauw duidelijk dat ik geen 7 dagen in de week kan werken. De winkeltijden werden wat aangepast en dat bevalt eigenlijk prima. Ali doet zijn uiterste best op de vrijdag als ik elders werk.


Ik was nog maar 2 weken in dienst toen de eerste landelijke Corona-maatregelen van kracht werden. Oef! We dachten toen nog met z'n allen: "dat doen we effe samen" maar de praktijk bleek zeer weerbarstig. De hele pandemie had behoorlijk wat invloed op ons dagelijks bestaan. Een kind kwam werkeloos thuis te zitten, het andere kind had net besloten om van opleiding te switchen en zat ook weer onder onze vleugels. Heel sterk voel(de) ik de verantwoordelijkheid om het virus niet mee te nemen naar mijn andere job dus werden de regels in de winkel best streng. Alle beperkingen hadden ook direct effect op het reilen en zeilen in de winkel: Prompt geen brei- en haakclub meer, alle workshops werden geannuleerd en helaas, helaas ging het 5e Brei- en Haakfestival niet door. Het zijn voor mij de krenten in de wol-pap en o, wat heb ik dat verschrikkelijk gemist!
Gelukkig kon er in de zomer wel wat meer maar in september ging het alsnog weer mis. Het leek een lange winter te gaan worden en heel wat mensen pakten de brei- en haaknaalden weer op. Als er niet persoonlijk geshopt kon worden bood de webshop, telefoon en mail vaak wel uitkomst. 


Overweldigend was jullie reactie op de verschillende verrassings- en survivalpakketten! Wat een vertrouwen sprak daar ook uit - het is tenslotte maar de vraag wat je krijgt maar de reacties waren héél positief!


En ik verfde, ik verfde, ik verfde! Alle frustratie gooide ik in die pannen 😁. Met regelmaat kregen jullie een streng op de deurmat en uiteraard gaan we volgend jaar weer verder met nieuwe verrassingsabonnementen.Toen werd het december. De kinderen waren inmiddels weer onder de pannen met werk en studie, gelukkig bleef ons huis tot dusver corona-vrij maar toen kwam de échte Lockdown. Abrupt ging de winkel dicht en het is nog steeds zoeken hoe we de toko een beetje draaiend kunnen houden (niet dus) en afwachten hoe lang dit gaan duren. Ik moet bekennen dat ik wel eens slecht van slaap maar dat helpt allemaal niets. Dus hou ik me nog meer dan anders aan de regels in de hoop dat we in 2021 weer een beetje "normaal" kunnen gaan doen. 

Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken voor alle aankopen, steun en support, het vertrouwen, de kaartjes en lieve gesprekken. Hopelijk heb ik jullie een beetje kunnen inspireren op handwerkgebied. Een ieder wens ik al het Goede voor 2021, veel gezondheid, voorspoed en creativiteit. Dat het een héél rustig jaar mag worden....
9 opmerkingen:

 1. Hoi hoi ik vind het knap hoe jij je staande houdt.
  Maar wat ik graag wil weten waar kan ik het patroon van de festival/troost sjaal kopen. Ziet er zo mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het patroon is inmiddels los verkrijgbaar https://www.blij-dat-ik-brei.nl/a-60790067/boeken-magazines/victoriaanse-sjaal/ en is o.a. te maken met 1 bol unicat van 900 meter: https://www.blij-dat-ik-brei.nl/c-4140447/unicat/

   Verwijderen
  2. Dank je wel fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2021.
   En dat we nog maar veel van je leuke inspiratie mogen ontvangen!

   Verwijderen
 2. Bedankt voor alle inspiratie en fijne blogjes, ik lees ze graag. Goed en gezond 2021 gewenst, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Jeanet, het was voor ieder van ons, maar zeker ook voor jou als ondernemer een niet te vergeten jaar, met ups en soms veel downs. Ondanks het turbulente jaar gingen je motiverende blogberichtjes gestaag door. Hoe bijzonder dat je dit steeds weer op kunt brengen! Ik wens je een rustige, veilige jaarwisseling met je gezin en een mooi, bijzonder, beter maar vooral gezond nieuw jaar. Veel liefs, Nelletje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne jaarwisseling en hopelijk een rustiger en normaler 2021!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een in alle opzichten voorspoedig nieuwjaar gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor jullie allemaal een gelukkig en gezond 2021 !
  Het was een fijn Blij-dat-ik-brei jaar en ik hoop komend jaar weer net zo . Fijn om van je blog te genieten en hopelijk ook weer van jouw aanwezigheid in de OPEN winkel.
  Lieve groet van Nel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank je wel voor al je inspiratie in het afgelopen jaar!
  Goede jaarwisseling en voor 2021 veel licht, warmte en liefde.
  Groetjes, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen