Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 13 januari 2021

Glas in lood

Gisteren vond ik weer een pareltje op Ravelry! Het patroon kreeg de naam "Glasmålning" wat vertaald kan worden naar Glas-in-Lood:


De prachtig gebreide ajourmotieven doen denken aan kerkramen.

 

Het is gebreid van ca 500 meter garen in een langzaam kleurverloop. Het patroon (engels met schema's/tekeningen) kun je kopen via Ravelry.


Neem voor dit patroon niet te druk garen. Een effen draad of heel langzaam verloop doet het prachtige patroon het mooist uitkomen. Wist je dat je unicat ook in kleinere opmaak kan bestellen? (500 of 750 meter). Je hoeft dan niet een heleboel van je standaardbol weg te gooien. Deze lengtes heb ik niet standaard op voorraad maar ik bestel nog steeds heel regelmatig unicat op verzoek!
Wil je liever een wat winters effect? Dan kun je prima een draadje mohair mee in een bijpassende kleur!










2 opmerkingen:

  1. Oh wat mooi!!! Ik ben op slag verliefd! Zou je met die kleur keuze en die mohair draad ook een omslag doek kunnen haken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig zeg. Weer wat voor op mijn lijstje.

    BeantwoordenVerwijderen