Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 21 januari 2021

Bernie's wanten

Misschien heb je gisteren ook wel tussendoor gekeken naar de inauguratie van Joe Biden als 46e president van de Verenigde Staten. Het was een welkome afwisseling van het sombere corona-nieuws. 

Een van de gasten was Bernie Sanders, die met zijn casual (maar warme) outfit nogal opviel:


Niks geen driedelig pak maar gewoon een comfortabele warme jas die een oudere man goed warm houdt. En met een paar bijzondere wanten die gemaakt waren van oude schooltruien. 
En dan duurt het natuurlijk maar enkele uren of je kunt een patroon vinden, zodat je ze zelf kunt maken!


Op Ravelry vind je een gratis Engels patroon met het motief van de bovenkant van Bernie's wanten. 
Het is gebaseerd op een bestaand patroon, met daarin het gebreide motief in de passende kleuren.


Gebreid met nld 3½, er is altijd wel een wolletje voor te vinden. En niets houdt je tegen om andere kleuren te kiezen. Soms is social media en het internet best leuk!

Morgen weer een dagje zorg, heb je vragen of een bestelling? Mail dan even of bel na half 4! Zaterdag ben ik er ook weer de hele dag voor vragen en dergelijke.












5 opmerkingen:

  1. Ja, grappig hè dat zo'n patroon direct opduikt op het www. Hetzelfde is met het voorleesboek van Coco. Gelijk zie overal het zwarte vogeltje tevoorschijn komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou dat is mij zeker opgevallen. Ik dacht kijk hij lekker zitten dan want je zag dat het koud was en veel wind. Helaas kan ik niet breien maar zou ze dolgraag hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig dit. Leuk dat je het patroon gevonden hebt.
    Dit zijn idd de mooie kanten van onze snelle wereld.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jeanet, zou je mij het patroon van dat mooi groene baby vestje kunnen / willen mailen? Heel erg bedankt! wikyedens5@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen