Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 22 december 2020

Herinneringen

Wat bizar, Facebook herinnerde mij aan het uitstapje dat ik vorig jaar maakte met Miriam, je leest het hier nog eens terug. Het is toch niet te geloven dat dit een jaar geleden nog kón. Londen, vlak voor kerst. Drommen mensen die argeloos kerstinkopen deden, musea vol met bezoekers, een theater en een overvolle Underground - en niemand vond het vreemd. En natuurlijk zonder problemen met de boot naar en van Dover......


We koesteren die herinneringen maar en het is ook maar goed dat je niet alles van te voren weet, he?!

In de tussentijd probeer ik te schakelen. Hoe breng ik mijn waar aan de man zonder dat iemand kan voelen, vergelijken, mooie kleurencombi's maken, etc? Ik blijf het wel lastig vinden maar dit is het nieuwe normaal voor een poosje (en ooooh, wat hoop ik toch dat het echt maar tot 19 januari duurt maar ik hou mijn hart wel vast....). Vanmorgen ben ik eerst een tijd bezig geweest om een aantal bestellingen op de post te doen (hartelijk dank hiervoor!) en toen ik de verfflessen bij elkaar zocht bedacht ik dat het écht verstandiger was om eerst alle voorraad handgeverfde garens te fotograferen en in de webshop te zetten alvorens weer nieuwe strengen van een kleurtje te voorzien. Daar was ik de rest van de dag en avond wel druk mee. 

Je vindt de handgeverfde garens hier terug in de webshop. Geluk bij een ongeluk: niemand in de winkel gaat er met je favoriete strengetje vandoor 😂! Je vind in de webshop veel sokkengarens, 4 draads, met een glittertje, een tweedje, een speckletje of juist extra zacht. Nieuw is de serie 6-draads sokkengaren: 150 gram is genoeg voor een paar sokken tot maat 46 maar je breit er ook een babystruitje van, een heerlijke muts of lange polsmoffen. Hier een paar voorbeelden:








Naast de sokkengarens zijn er ook andere luxe garens, wie de afgelopen weken een pakketje heeft ontvangen zal ze misschien herkennen:




Morgen probeer ik voor mijn avonddienst nog de mohair, lace en merino-neps in te zetten. De kans dat je je bestelling nog voor Kerst krijgt is eigenlijk nihil maar er komen nog meer dagen! Voorlopig zitten we nog wel even binnen.
Voor wie wat bijzonders zoekt: we hebben weer een aantal prachtige sokken-lappen geverfd! Een avontuurtje om te breien 😉



Je vindt het allemaal terug in de webshop.

Bestellen via de webshop is voor mij het makkelijkst. Maar heb je vragen mag je altijd mailen of bellen. Ik neem de telefoon zo veel mogelijk op (onder normale openingstijden) maar ook hier worden enkele kerstboodschappen gedaan en mijn rooster in het verpleeghuis wordt soms ook omgegooid. 
Blijf gezond allemaal!
















2 opmerkingen:

  1. Wat een mooie kleurtjes weer. Die zijn weer weg voor je er erg in hebt hoor. Fijne kerstdagen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bizarre tijden. Zeker ook voor jullie met een winkel.
    Al die strengen met mooie kleuren zijn prachtig!
    Succes voor de komende tijd en goede Kerstdagen gewenst voor jou en je gezin!
    Groet, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen