Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 3 december 2020

Koud!

Meteorologisch is het al zover: de winter is begonnen. Vandaag was het dan ook echt zó donker. Het was een beetje stil in de winkel (niks voor mij), blijkbaar trok het weer niet erg aan om erop uit te trekken. Om 4 uur dacht ik dat ik de winkel al moest sluiten, zo donker werd het! Een beetje rustige dag geeft natuurlijk wel de kans om eens even de webshop bij te werken en op te ruimen. Er is deze week weer van alles binnengedruppeld en dat ligt nu weer op zijn plek in de winkel.

Deze bollen bijvoorbeeld:


Dit garen is een 6-draads sokkenwol, geschikt voor warme dikke sokken. Net wat we nodig hebben want het gaat koud worden! Het leuke strepenpatroon zit gewoon de de bol en komt vanzelf bij het breien tevoorschijn. Een bol weegt 150 gram/375 meter en dat is genoeg voor sokken tot maat 46. Maar van 1 bol kun je ook prima een warme muts breien. Gebruik bij kleurrijke bollen niet een te ingewikkeld patroon, dat valt toch weg door de kleurtjes. Dit patroon bijvoorbeeld is prima geschikt!
Klik hier voor de link naar het patroon.
Deze bollen vind je hier in de webshop! Let op, in de webshop staan zowel 4-draads als 6-draads garens! De mutsen zijn bedoeld voor 6-draads garen (naald 3½)


Maar deze kan ook prima, je kunt hier het patroon in het Nederlands downloaden. Voor een muts heb je 1 bol nodig, voor een warme kol 2.


*****

Een ander sokkenwolletje (4-draads) is ook toegevoegd:

Wat een leuk effect hebben deze sokken! Een lichte ondergrond met streepjes-effect. 
Beide sokken-series zijn maar beperkt leverbaar en niet meer na te bestellen. Zelf ben ik echt fan van sokkenwol. Het is zo multifunctioneel, mooie kleurtjes, leuke printjes, in de wasmachine wasbaar (en soms zelfs in de droger), pilt niet , blijft in vorm, slijtvast.... afijn, ik ben fan!

Morgen heb ik een verlof-dag van mijn andere job, dus ben ik zelf aanwezig in de winkel (ach, ondanks mijn gemopper en gesteun en gekreun is dat toch iets wat ik het liefst doe!). En ik ga eens proberen om mijn strengetjes droog te blazen....













1 opmerking:

  1. Jeanet, wat een enorme verrassing, het pakket is gisteren gebracht. Wat een verwennerij,super. Het komt goed van pas, want ik heb een gebroken been, dus tijd zat.

    BeantwoordenVerwijderen