Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 19 december 2020

Warme muts

Wat een rare zaterdag! Het is echt een héle tijd geleden dat ik de winkel niet opendeed op een zaterdagmorgen. Stond ik zo maar op mijn gemakje in de rij voor de bakker (yep, voor mijn eigen winkeldeur) te wachten. En had ik een keer warme koffie 😂. De rest van de dag ben ik bezig geweest om allerlei bestellingen weg te werken, alles is naar de post. Hoera! Hier blijft het postpunt open - althans voorlopig. Daar ben ik uiteraard heel blij mee.

Verder loop ik een beetje als een kip zonder kop in de winkel. Ik kan mijn draai nog niet vinden en ik doe 2 keer zo lang over het inpakken van de bestellingen. Gelukkig ziet en merkt niemand dat 😁. 

Volgende week ga ik dan toch die verfpannen maar eens aanzetten. In de afgelopen weken stuurde ik veel strengetjes op de post. Bij een van die strengen had ik een mooi patroon voor een (heren)muts. Dat patroon is nog een goed idee voor dit blog:


Je kunt dit patroon gratis downloaden van Ravelry, je vindt daar een gratis patroon in Engels en Nederlands. 
Allemaal een heel fijn weekend!
 






7 opmerkingen:

  1. Wat toevallig, deze muts heb ik gisteren gebreid! Heerlijk warm en goed passend model

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat je dit muts patroon hebt gepost! Ik ben de Ingrid die het voor de ontwerpster vertaald heeft, omdat we het op onze breiclub gebruikt hebben. Hopelijk staan er geen foutjes in.. LOL..
    Groetjes, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij is zo gaaf! Dank je wel voor de vertaling, je hebt veel mensen blij gemaakt!

      Verwijderen
  3. Ik ben een leek in het breien. Kan iemand mij zeggen of dit model met 2 priemen op dezelfde manier kan gebreid worden aub ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. zou ik niet proberen. Een rondbreinaald is ideaal. Niet tegen op zien! Is echt heel gemakkelijk. Pas bij het minderen, als het niet meer op de rondbreinaald past, met VIER pennen zonder knop afmaken. Succes, Ingrid

      Verwijderen
  4. Als je jouw draai met de dichte deur weer hebt gevonden dan mag hij hopelijk voor jullie allemaal weer open hoor. Succes met verven.

    BeantwoordenVerwijderen