Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


donderdag 17 december 2020

Surprise

Het ging niet helemaal zoals ik wilde vandaag. Of beter gezegd: het ging helemaal níet. Op een of andere manier kan ik mijn kop er niet bijhouden. Ik voel af en toe een knoop in mijn maag die er niet hoort te zitten. Meestal kan ik na wat tegenslag wel snel schakelen en zit ik al in oplossingen te denken maar nu duurt dat toch iets langer. Het komt wel, hoor. Maar vandaag wou de creativiteit niet zo komen en ben ik maar wat anders gaan doen. Eerst bracht ik alle pakketjes naar de post en daarna ging ik - ieks! - poetsen 😂.  Dat is zó niet mijn ding. Terwijl Ali kindlief-met-toebehoren uit Meppel haalde (weer 4-5 weken bij ons onderdak) en het andere kind aan het werk was ging ik los. Ik ben eigenlijk nooit alleen dus ik nam de gelegenheid te baat. Van boven naar beneden, al die frustratie op die douche en WC - en die blínken!

Van verven kwam helaas niets - het zij zo. De komende dagen ga ik weer elders aan de slag en volgende week is er weer tijd zat. Maar ik heb nog wel iets heel anders moois. Dat stond gepland voor januari maar dit is allemaal al wel in de winkel:Van unicat hebben we een aantal hele bijzondere bolletjes. Deze Surprise-unicat is 6-draads (dus wat dikker dan je gewend bent) en heeft een prachtig gemêleerd verloop. Op een bol zit 385 meter/150 gram (€ 17,95).
Je kunt dit garen prima combineren met bijv. Scheepjes Softfun of een 6-draads sokkenwol, Merino 120 of iets van die dikte. Breien op 3½-4½ mm, haken vanaf 4½. (die staan niet in de webshop maar mail maar even voor de mogelijkheden).

De voorraad per kleur is beperkt en op = op! Deze kleuren komen niet meer terug en zijn niet meer na te bestellen. Er komen waarschijnlijk wel elke keer nieuwe kleurtjes bij.
Van 2 bollen kun je bijvoorbeeld deze sjaal maken:90 steken opzetten waarvan als een soort raamwerk rechts en links elk 10 steken in het gerstekorrel-patroon (70 steken tricotsteek), evenals boven en onder. Bij elke kleurwissel 1 rij ribbels breien.
Afmetingen: 50 x 160cm. (bij minder steken wordt je sjaal wat langer)


Maar met één bolletje Surprise unicat en 2 bolletjes mohair kun je bijvoorbeeld ook deze kol breien, wat zal dat een prachtig verloop zijn! Je kunt dan de naalddikte en steken aanhouden zoals in het patroon. Brei je ribbels dan precies bij de toeren van de kleurwissels.

Of kies een effen kleurtje erbij en brei deze Kol . Voor een kleine kol heb je genoeg aan 1 bol maar je kunt ook de rechte toeren breien met een effen kleur. Die komt dan wat dieper te liggen en zo maak je optimaal gebruik van het verloop. Je ziet het, een bolletje met mogelijkheden!
Natuurlijk kun je ook haken, bedenk dat haken meestal iets meer garen gebruikt dan breien. Het is uiteraard duidelijk dat je nu alleen online kunt bestellen. Woon je in Arnemuiden, dan kunnen we wel iets afspreken maar de rest gaat met de post.

Kijk, het borrelt al weer 😁, waar die stofzuiger al niet goed voor is...

Morgen ben ik in het verpleeghuis. Ali zal de telefoon wel opnemen maar voor inhoudelijke vragen kun je beter na half 4 bellen of op zaterdag. Mailen kan natuurlijk altijd!


4 opmerkingen:

 1. Nou waar jouw poetsdrift al niet goed voor was hihi.
  Mooi garen en mooie patronen weer. Zo komen we de komende weken wel door hoor.
  Werkse morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kon het niet laten en heb er twee besteld, nog een kerstcadeau voor mijzelf. Ze zijn mooi en die sjaal wil ik breien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wilde twee bollen bestellen maar dat lukt mij niet.. ik denk voorraad op? Help. Groet Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukt de bestelling. Andere kleur geworden. Yess

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...