Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

vrijdag 11 december 2020

Donker

Brrrrrrr .....wat was het vandaag een sombere dag! Het treurde de hele dag buiten met de regen en het leek alsof het maar niet licht wilde worden. Het sloeg zelfs een beetje over op de oude bewoners van het verpleeghuis, zo leek het wel vandaag. Van de kranten en het nieuws worden we ook niet heel vrolijk. Die donkere dagen voor de kerst zijn soms best pittig. Maar over een dag of 10 hebben we de kortste dag alweer achter de rug en kruipen we weer langzaam naar het licht!

(het strand bij Zoutelande, afgelopen zondag)

Er blijven in elk geval nog genoeg mooie patroontjes over om te breien, voor een hele lange winter. Deze babytruitjes vond ik zojuist via Ravelry:


3 babytruitjes met verschillende patroontjes in de schouderpas. Het patroon is in het Engels en de patroontjes zijn tot 17 december nog gratis te downloaden. Het komt van een prachtige wolwinkel in Toronto : https://eweknit.co/ (en dat wist ik helaas nog niet toen ik 10 jaar geleden een uitstapje maakte in Toronto 😁) Ik ben altijd een ietsiepietsie jaloers op die winkel-eigenaren die het voor elkaar krijgen om een wolwinkel rendabel te krijgen en dan ook nog tijd te hebben voor het ontwerpen én breien van dit soort prachtige patroontjes. Ik ben al 22 jaar bezig en ik heb de formule nog steeds niet gevonden... maar ja, je weet het: Alleen de eerste 100 jaar zijn moeilijk! 😉Morgen zijn we weer open van 9.00 - 16.00 uur

3 opmerkingen:

 1. Dank je wel voor de link naar het brei patroon van deze truitjes. Wie weet, ooit, als ik de extra tijd vind, zal ik er wel eens eentje breien.
  Fijn weekend, groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooo wat een mooie truitjes zijn dat.
  Als het na 100 jaar goed komt dan is er nog hoop toch ;-)
  Ja die regen dagen zijn vreselijk somber, ik zit dan bijna de hele dag met het licht aan.
  Maar inderdaad nog even en het gaat weer naar de lichtere dagen toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie, lieve truitjes.
  De strandfoto is ook prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen