Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


vrijdag 17 april 2020

Concentratie

Als ik op een dag als deze van mijn ándere werk thuiskom (met een hoofd als een boei van de tegenwind - ik lijk de enige zónder elektrische fiets...) heb ik 's avonds niet zo heel veel puf meer om iets ingewikkelds te doen. Ik beantwoord nog wat mails, verwerk nog wat bestellingen, probéér nog wat administratie te doen - maar dat laatste mislukt jammerlijk. De concentratie is deze dagen soms ver te zoeken, herkennen jullie dat? Ik heb 2 super-simpele werkjes op de pennen waar ik elke dag wat aan freubel en ik broed al weer over een vólgend projectje.


(daarover van de week meer...)

Eigenlijk wil ik nog aan een dekentje beginnen (toe, een paar dingen tegelijk kan toch wel?)

Eentje met veel kleurtjes (gezien het bovenstaande begrijp je wel dat ik wel van kleur hou) en al heel lang wil ik zo'n ColourPack van Scheepjes Stone Washed open maken om daarmee aan de slag te gaan. Daar word je toch vrolijk van? En een beetje vrolijkheid hebben we nodig!


Ik word blij van zo'n doos, en met mij meerdere freubelaars. Ooit stuurde ik eens een doos op verzoek naar Japan, waar de bolletjes eerst in een schaal op tafel werden gezet en pas na verloop van tijd tot een project werden verwerkt!


In een doos zitten alle 58 kleuren Stone Washed en River Washed bij elkaar, 58 bolletjes van 10 gram - ca 26 meter per kleur. Daar maak je dus héle leuke dingen van:


Jellina maakte deze Riverstone-deken
(ze maakte deze met de XL-variant maar die is niet meer leverbaar, maar uiteraard kun je deze deken ook maken met de "gewone" Stone Washed)

Riëtte haakte deze vrolijke, grote streepjes-deken van 2 pakketten:En zo zijn er zo veel leuke mogelijkheden met deze kleine bolletjes (en in de fruitschaal kan altijd nog!) . Je vindt deze doos hier in de webshop.

Bij NewLeavesDesign vind je nog zo'n mooie streepjes-deken:

Chevrainbow crochet blanket free pattern

En hier zijn nog meer suggesties. 
Daar word je toch vrolijk van?


(en als je niet van haken houdt: je kunt er ook héél goed mee breien, wat vind je van deze deken?)

7 opmerkingen:

 1. Ik leg mijn bolletjes ook vaak eerst op een fruitschaal, kleine vaasjes met bloemetjes ertussen. Staat echt leuk. Maar niet te lang, want er móet op een gegeven moment echt wel mee gebreid worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha.Ik herken dat van die rode kop.Ik heb ook geen e-bike.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Probeer de lat niet te hoog te leggen voor jezelf. Lieve groet Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om meerdere projecten tegelijk te hebben. Soms heb je zin in breien, soms in haken, dan tomeloos of juist wat ingewikkelder. Voor elk soort humeur één ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Simpele projecten en verschillende vind ik ook lekker als je hoofd naar niks staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk om met kleurtjes te werken.Nu bezig met alle restjes van de Rozeta-cal.
  En nee, je bent niet de enige zonder e-fiets hoor! Dat denk ik nl. van mezelf ook altijd.....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk! Bedankt voor het delen Jeanet :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...