Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


dinsdag 12 juni 2018

Kleurtjes

Ik blogde al eerder over de leuke Riverstone-Deken die Jellina maakte van een Scheepjes Stone Washed Colour Pack. Maar vorige week zal ik nóg zo'n leuk idee met zo'n kleurrijke doos, bij ons op de breiclub:


Inspiratie kwam van mijn Kleurrijke dekentje.
Een deken waarbij het patroon ontzettend simpel is, maar de kleurenvolgorde juist weer belangrijk!
Dan kun je natuurlijk lekker los met zo'n Colour Pack 😉...


Dit is een feestje om te haken. Als je even wat "huiswerk" doet van te voren, kun je uitrekenen wat de voordeligste breedte is om het maximale uit een bolletje te halen. Dat is echt bij iedereen anders, vanwege je hand van haken. Even uit proberen dus, en vooral veel meten en wegen!


Uit een pakket haak je een dekentje van ongeveer (!) 120 x 90 cm


Met veel kleurtje haken betekent ook veel draadjes wegstoppen. Maar je kunt ze uiteraard ook juis gebruiken als franje!!


De StoneWashed Colour Packs zijn te bestellen via de webshop. Bovenstaand dekentje is gehaakt van de "gewone" Scheepjes Stone Washed, wil je een beetje opschieten, dan kun je ook voor de XL-variant kiezen.

Het patroon van het dekentje vind je hier, overigens is dit pakket ook nog steeds te koop via de Webshop
2 opmerkingen:

  1. Wat een kleuren. Daar worden veel mensen blij van. Zelf houd ik het liever iets rustiger. Maar ik houd het idee achter de hand. Het komt vast een keer van pas.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eigenlijk moet je gewoon heel streng zijn voor jezelf en na elke kleur eerst het draadje afhechten voordat je aan de volgende kleur mag beginnen maar ja .... Ik heb het ook ooit eens pas aan het einde gedaan en dat was niet leuk meer.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...