Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
zaterdag 4 april 2020

Marijke

Weet je nog van die Thee-visite bij Tante Zoet, vorig jaar februari? Toen we nog in grote getale getale bij elkaar konden komen? Herinner je je deze foto nog?


Lees dat hele verhaal hier en hier nog maar eens na. Anja pluisde dat patroon helemaal uit, paste het aan aan de breitermen van nu, haalde nog foutjes eruit en tadaaa! Patroon Marijke is geboren!De bedoeling was dat ik in het voorjaar een flinke doos van dit garen zou bestellen in verschillende kleuren. En nu ...... weet ik het even niet meer zo zeker... 😯. Maar het patroon is ontzettend mooi en uitdagend om te breien als je van een beetje opletten houdt.


Bij gebrek aan goed licht en een mooie achtergrond heb ik Marijke even gefotografeerd op de stoeptegels. De blauwe versie is dus gebreid met 300 g LangYarns Oslo (150m/50 gram). Hieronder zie je nóg een variant (precies hetzelfde patroon er bovenop gelegd!) in het rood, gebreid met 150 gram 4- draads sokkenwol (210 m/50 gram) - dan wordt het een heel stuk kleiner.


Het mooie is dat dit oude patroon uit 1951 een uitkeping heeft bij de hals en dus geweldig over de schouders valt. Niet gek dus dat die Walcherse dames dat een prima patroon vonden voor een bijzonder avonddoekje!


Dus.......... die collectie Oslo laat ik voorlopig heel even schieten. Ik hoop van ganser harte dat de tijden zich keren en dat ik in de toekomst op de bonnefooi weer -tig nieuwe soorten garens durf te bestellen in het vertrouwen dat het allemaal wel goed komt. 

Natuurlijk heb ik in de winkel heel veel draadjes die prima geschikt zouden zijn voor dit patroon. Maar het ontbreekt me een beetje aan tijd om alles in de webshop te zetten (met 3 onregelmatige diensten in de week zie ik soms van de bomen het bos niet meer 😉) - ook dat komt wel weer een keer goed.


Weet je wat een prachtige draad zou zijn? Een bolleke unicat! Het verloop is langzaam genoeg om het patroon niet te verstoren en aan een bol heb je precies genoeg om Marijke te breien. Volgende week bestel ik weer nieuwe bollen, dus zoek je favoriete kleur maar uit. De levertijd is ca. 2-3 weken. Vermeld dan bij je bestelling "Marijke" in het opmerkingenveld. Je krijgt het patroon dan gratis bij je bestelling.
Wil je alleen het patroon bestellen, dan moet je hier zijn. Wil je toch liever een ander garen? Mail me dan even, dan kijk ik wat ik in de collectie heb!

Zoek je een ander patroon voor een unicaatje? Op Ravelry vind je o.a. deze prachtig sjaal van de kleur Boerentuin: 

Het gratis patroon vind je hier op Ravelry in Duits, Engels en Frans.
En er is zelfs een gehaakte variant van, die vind je hier2 opmerkingen:

  1. Lastige keuzes hè: wel of niet bestellen. Zeker in deze rare onzekere tijden. Pas goed op jezelf en blijf gezond.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan me voorstellen dat het nu moeilijk voor je is. Kom zelf ook alleen in de supermarkt.wat een prachtige omslagdoek. Denk er over om er een van unikat te breien. Je ziet mijn bestelling wel langs komen.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...