Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


vrijdag 24 april 2020

Klimop

Op vrijdag moet ik altijd flink omschakelen. Twee verschillende werelden komen dan erg dichtbij elkaar en ik kan wel zeggen dat dat uitersten zijn. Als ik na een vroege dienst thuiskom ligt er een hele rits boodschapjes op mij te wachten (telefoonnummers, vragen van klanten, volle mailbox) en da's soms even schakelen. De wereld van het verpleeghuis heeft een heel ander ritme en karakter dan een winkel maar dat zal je niet verbazen. Ik begin dan eerst maar met de zoveelste schrobbeurt op mijn handen, alsof je de andere wereld van je afschrobt voor je de nieuwe in kan stappen. Dan moet er ook nog wel eens wat bemiddeld worden tussen de diverse huisgenoten, wekenlang onvrijwillig op elkaars lip zitten zonder einddatum of perspectief is natuurlijk ook een dingetje. Afijn, vanavond maar eens proberen wat orde in de chaos te brengen dat zijn we morgen weer fris en fruitig en kan ik alle bestellingen gaan klaarmaken.


Deze klimop-deken had ik pas op mijn pinbord geprikt. Heerlijk in dat groen (als een oase van rust! 😉). Het patroon is van Bernat. Het is een patroon dat je eenvoudig aanpast in breedte en lengte dus je kunt elk soort garen gebruiken. Het patroon kun je ook gebruiken voor een sjaal, tas of kussen.
Je kunt het patroon hier downloaden. Het is weliswaar in het Engels maar je vindt onderaan een haakschema dat eenvoudig te lezen is. 
Een heerlijk projectje als je even niet te veel wilt nadenken. En wie wil dat nu niet in deze tijd?

*****

Vandaag zijn er al verschillende survival-pakketten op de post gegaan, aan de rest wordt morgen gewerkt! Konings/Woningsdag zit er uiteraard tussen, dus deze gaan pas dinsdag op de post.4 opmerkingen:

 1. Oh mooi.! Ook in combinatie met de flosjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi! Een patroontje om te onthouden (lees: pinnen ;-))
  Dat schakelen kan ik me heel goed voorstellen. Knap hoor hoe je die twee weet te combineren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En dan die stoel erbij! Prachtcombi ��
  Groet van Roos

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...