Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


donderdag 30 april 2020

Streepjes met zijde/mohair

Op dit moment gaan mijn brei-vorderingen maar langzaam. Voor ik 's avonds een handwerkje pak is het soms al laat en met een paar toertjes ga ik al knikkebollen. Dus zal ik jullie maar niet laten wachten tot ik dit voorbeeld helemaal klaar heb, wie weet wordt het nog wel eens een UFO (UnFinished Object). En ik heb nog meer op verschillende pennen staan.


Ik heb op de toonbank graag een werkje bij de hand op de rondbreinaald. Nog vaak komt het voor dat de techniek van continentaal breien helemaal onbekend is bij klanten en dan doe ik dat graag met een simpel werkje voor. Het moet dan niet al te ingewikkeld zijn want ik leg dit breiseltje natuurlijk ook zo weer neer en schuif en aan de kant. 


En hoe simpel kan het zijn, soms. Mooi is niet altijd moeilijk he? Ik maakte een caketje van een streng handgeverfde mohair (800 m) en nam een mooi bijpassend bolletje Lang Dipinto en dan maar streepjes breien. De mohair in 4 naalden tricotsteek en de Dipinto 4 naalden alle steken recht. Elke 4e naald meerder ik een steek aan 1 kant. Als ik denk dat ik het groot genoeg vind voor een halve sjaal dan ga ik weer minderen. Ik brei op naald 4 mm, dan blijft de mohair met zijde mooi luchtig en blijft de sjaal soepel vallen. 
Dipinto verloopt in kleur, maar wel een beetje onregelmatig. Zo is dan elke toer weer anders. 


Vandaag maakte ik een paar hele mooie kleurencombinaties van deze zijde/mohair en Dipinto. Je vindt ze allemaal in de webshop. Natuurlijk krijg je het patroontje op papier erbij.
Van sommige combinaties is er maar 1 en op = op. 
Met 800 zijde/mohair en 360 meter Dipinto heb je een heerlijke looplengte die ook geschikt is om mee te haken. Wil je een combinatie op komen halen in de winkel? Bestel dan toch alvast via de webshop, dan is jouw pakketje voor je gereserveerd. Je kunt kiezen voor "betalen bij ophalen".

De bestellingen worden dan volgende week verzonden. Wil je jezelf of iemand anders trakteren voor Moederdag? Wacht dan niet te lang. Ik moet dit weekend best wat uurtjes elders maken en dan komt er minder van het klaarmaken van bestellingen, verder valt Bevrijdingsdag er tussen en de post doet er ook net wat langer over!
Ik meld me met het bloggen ook pas volgende week - alvast een fijn weekend!

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuk en verrassend effect! Heerlijk om zo'n werkje bij de hand te hebben voor verloren momentjes. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig garen!
  Fijn van die projectjes waar je een paar toeren aan kunt breien, maar ook zo weer weg kan leggen.
  Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat word mooi en de kleuren zijn prachtig.
  Leuk zo die punt sjaal.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi en het geeft een leuk effect. Ik ben alleen zo bang dat de mohair mij kriebels geeft.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...