Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 25 april 2020

Safe at home

Zojuist ging ik na het werk nog even boodschappen doen. Na de relatieve rust in ons winkeltje - waar maar 2 klanten tegelijk naar binnen mogen en dat komt al zelden voor tegenwoordig - vond ik de supermarkt zwaar chaotisch! Uit alle hoeken en gaten kwamen mensen met karretjes en ik was vooral bezig met de onvoorspelbare bewegingen van anderen om maar te zorgen dat ik die anderhalve meter kon handhaven. Ook op straat merkte ik wel dat mensen op een of andere manier losser worden, wat uiteraard wel is te begrijpen (we willen zó graag weer "normaal" doen) maar ietwat onoverzichtelijk wordt het zeker wel. Dus ben ik blij dat ik weer thuis ben, samen met onze huismussen die ook nauwelijks de deur uit komen.


Deze Safe-at-home-deken is precies wat we zoeken! Ik vond 'm op Ravelry waar je het patroon kunt kopen (Engels). Er is ook een Ravelry-groep en een Facebookgroep. Er worden verschillende technieken gebruikt, hier krijg je een indruk:




Als je dan toch beter thuis kan blijven, dan heb je in elk geval iets te doen! 😉
En je vergeet later nooit meer waarom je deze deken hebt gemaakt......

***

Lieve allemaal: héél hartelijk bedankt voor alle online bestellingen, het maakt dat we toch door kunnen gaan. We hopen op betere tijden, hou vol!







8 opmerkingen:

  1. Het viel mij vanmorgen ook al op dat het er anders uitzag dan de afgelopen weken.
    Ik woon in Goes en wilde even naar de markt, prima geregeld daar, maar in de
    winkelstraten een heel ander verhaal.Meer winkels open, behoorlijk meer mensen op
    straat, dan is de 1,5 meter niet lang te handhaven! Ik vond het niet prettig en
    ging snel weer naar huis om daar vooorlopig te blijven.
    Fijne vrije dagen,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Om dit te voorkomen tijd ik naar Zoutelande zolang de toeristen niet mogen komen. Is mij alles waard, heerlijk rustig daar. Dor dan boodschappen voor een paar dagen. Maar kan me indenken dat jij daar geen tijd voor hebt.
    Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij ons in België zijn alleen de voedingswinkels en nu ook doe het zelf en grote bloemenzaken open... Dus is het nu nog rustig in onze buurt.
    Maar daar komt helaas binnenkort verandering in.
    Hou jullie goed.
    Fijne groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie deken en zo toepasselijk.
    Herkenbaar wat je schrijft over zigzaggend tussen mensen door lopen. In de supermarkt ben ik soms zo bezig met kijken waar ik loop (en vooral waar andere mensen lopen) dat ik aan het einde van de rit niet alle boodschappen in mijn karretje heb ... grrrr ... We moeten volhouden en er steeds maar het beste van maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mooie leuke deken. Hier in de Stromenwijk lijkt corona niet te bestaan, zo weinig wordt er rekening mee gehouden in en bij de winkels. Ik word er gestresst van...

      Verwijderen