Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

maandag 30 december 2019

Hoogtepunten van 2019

Het jaar loopt op zijn eind en dan is het gebruikelijk om even over de schouder terug te kijken. 2019 was "quite bumpy" om met Queen Elisabeth te spreken. Maar hier op dit blog horen alleen de hoogtepunten thuis, hoor.

De afgelopen dagen heb ik veel "teruggebladerd" in de berichtjes van dit jaar. Tjonge, wat is er toch weer veel creatiefs gebeurd! Dit jaar stond voor een groot deel in het teken van Tante Zoet. Terwijl de meeste breisters nog aan het breien waren aan het Beddengoed waren we al druk bezig met allerlei nieuwe dingen. In januari gingen we op de foto voor Landleven. Het duurde tot november dit jaar voor deze reportage te lezen was in het tijdschrift. Wat een leuke reacties kregen we daarop!
Ook in januari schreef de PZC ook een artikel over onze speurtocht naar Zeeuws breiwerk. Miriam was de klos als model. Ook dit artikel werd heel goed gelezen en van het een kwam het ander.... (en zo gaat het dus al jaren 😉)In februari hadden we de Theevisite van Tante Zoet, een bómvolle zaal in het gemeentehuis gevuld met geïnteresseerde toehoorders. Na de presentatie van Anja en Stefanie vulde de winkel zich met mensen en er kwamen verschillende pareltjes uit tasjes waar we wel verder mee konden.Gedurende het hele jaar kwamen er patronen uit, gebaseerd op oud Zeeuws breiwerk. Het werkvestje Saartje bleek een schot in de roos en Katharina was een topper.


 Maar er was nog veel meer! Alle patronen zijn te koop op deze website en koop je wol voor een dergelijk projectje in onze winkel dan krijg je het patroon er gratis bij. Als kers op de Zeeuwse Taart was de vondst van een oude visserstrui, je leest het hier nog eens na.


Natuurlijk gebeurde er naast al het Zeeuwse brei- en haakgebeuren nog veel meer. 
Het was dit jaar absoluut het jaar van het hand-geverfde garen. We verfden in 2019 meer dan 1.000 strengen met allerlei technieken en kleuren! Wie had dat gedacht toen we in 2013 voor het eerst een stapeltje handgeverfd garen lieten zien......
Heel veel mensen durfden een abonnement te nemen. En ook in de winkel werden de garens erg op prijs gesteld. Natuurlijk starten we ook in 2020 weer met een verrassingsabonnement, we breiden de keuze nog een beetje uit. Begin januari lees je hier meer over!

En dan waren er nog de workshops die telkens bommetje vol zaten:
En niet te vergeten het Brei- en Haakfestival van 1 juni!Wat was het weer een feestje, he?
Je kunt het hier nog eens bekijken!


De plannen liggen al klaar voor 2020, zet maar in je agenda: zaterdag 6 juni 2020 vindt de 5e editie plaats van het Zeeuwse Brei- en Haakfestival. Komen jullie dan weer?
Ergens in april openden we onze Facebook-groep Draadjes en Praatjes waarin je je projectjes kunt delen die je hebt gemaakt van garen dat je bij ons hebt gekocht. Wat een leuke groep is dit geworden en wat een inspiratie voor anderen! 


Nog zo'n leuk iets om op terug te kijken was het uitstapje in oktober naar Portugal, een perfecte combinatie van werk, ontspanning en nieuwe inspiratie! We maakten van elke dag een verslag, wat werden deze filmpjes goed bekeken 😀, je kunt ze hier nog eens bekijken.


Natuurlijk gebeurde er nog veel meer dit jaar, ook op persoonlijk vlak: ik kreeg een heleboel gehoor cadeau, wat ik nooit meer had verwacht. 2 kinderen die diploma's haalden, een kind op kamers. Daarnaast de gebruikelijke ups en downs en het gepieker of we het allemaal wel zouden redden. En dan opeens is het jaar weer om!
Ik hoop dat ik jullie dit jaar weer een beetje heb kunnen inspireren op handwerk-gebied. Het bloggen is voor mij nog steeds leuk om te doen dus ik ga in 2020 gewoon weer verder. Ik wil jullie bedanken voor het lezen, voor alle lieve reacties, voor alle aankopen, voor het geduld als er wel eens wat fout ging, voor het vertrouwen bij alle bestellingen - vooral ook bij de verrassingsabonnementen en -pakketten. Dank jullie wel voor de inspirerende foto's in de Facebookgroep, voor alle leuke ontmoetingen en gesprekken in de winkel.Ik wens iedereen een goede jaarwisseling en een gezond, gelukkig en creatief 2020 toe!


liefs, Jeanet
6 opmerkingen:

 1. Lieve Jeanet, weer de overvol jaar met ups en downs. Ik wens jullie het beste voor 2020 en Dat er maar veel mooie dingen op jullie pad mogen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om te lezen allemaal en wat heb je weer veel werk verzet dit jaar. En een hele mooie foto van jezelf.
  Ook de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.
  Charlotte Groen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Mooi overzicht van 2019, ik ga mij weer inschrijven voor een handgeverfd sokkenwolletjes abonnement! Elke keer weer een verrassing wat er wordt bezorgd...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi overzicht! Fijne jaarwisseling en dank voor al je inspirerende, humoristische en vooral eerlijke blogjes! Lieve groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Jeanet, ook voor jou het allerbeste voor 2020. Ik wens je, samen met iedereen die je lief is, veel moois, geluk, goeds en gezondheid toe. Fijn om te lezen dat we ook volgend jaar via je blog weer mogen genieten van je gezellige en vooral inspirerende berichtjes. Dank je wel hiervoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een goed en creatief jaar is wat ik jou en hen die je lief zijn wens. Ik ben blij dat ik het afgelopen jaar (even wennen, het is nu 2020) in je winkel ben geweest en kon zien waar alles gebeurt. Ik zie uit naar wat je in je blogs met ons zult delen.

  BeantwoordenVerwijderen