Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
maandag 2 december 2019

Ribbels

Soms heb ik van dat zachte garen in de winkel, dan blijf ik er aan voelen. Je zou zomaar een paar bollen in een fruitschaal leggen 😁. Voor Miriam breide ik snel een grove, warme sjaal van de LangYarns Fire in ribbels. Eentje van grote-stappen-gauw-thuis in haar favoriete kleur: groen!


Eenmaal aan, ging de sjaal ook niet meer uit. Het garen is dan ook écht heel zacht (100% merino).
Ik breide een baktus-sjaal op pennen 12 mm en gebruikte slechts 2 bollen. Je vindt het patroon hier in het Engels, bij aankoop van het garen doe ik de Nederlandse vertaling bij de bestelling.

 

Ik had nog een paar meter garen over en maakte aan de uiteinden nog een paar kwastjes. Omdat het garen zo dik en volumineus is heb je maar een paar draadjes nodig.
Nu ben ik snel gestart met een nieuwe, want de groene verdwijnt straks uiteraard naar Zwolle.


Klein detail: bij de groene versie breide ik alle steken recht, ook de eerste en de laatste steek. Bij de beige variant brei ik telkens de laatste steek averecht en haal de eerste steek recht af. 't Is maar net wat je mooier vindt....

Je kunt alle kleuren van dit garen terugvinden in onze webshop.


Vorig jaar breide ik al een heerlijk zachte kol van dit garen, ook hiervoor gebruikte ik slechts 2 bollen (je kunt natuurlijk 2 dezelfde nemen als je dat mooier vindt).


Het gratis patroon van deze kol vind je terug in deze blogpost. Wil een een snel projectje op de pennen? Dan zijn deze 2 bovenstaande ideeën vast wat voor je.

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk als datgene dat je maakt zo gewaardeerd wordt hè. Merino is inderdaad zacht en...het kriebelt niet en dat is een genot hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De sjaal ziet er heerlijk zacht uit.
    Mooi in z'n eenvoud!
    Brei ze verder!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...