Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 27 december 2019

Tussenin

Het zijn wat "rare" dagen, zo tussen Kerst en het nieuwe jaar. Ik loop constant te bedenken wat voor dag het eigenlijk is (o ja, vrijdag zegt de krant) en ik kom nogal langzaam op gang. Als echter de eerste klanten komen is het echt merkbaar dat iedereen een tandje langzamer en relaxter doet! Heerlijk is dit. Niemand heeft echt haast, klanten nemen de tijd om een bolletje uit te zoeken en een praatje te maken. Dat moeten we maar een poosje vasthouden, denk ik zo 😉.

Nu iedereen en alles weer thuis verblijft is het sowieso wat chaotischer. Met nog een logéetje en thuis-en-werk dat nu wel heel veel door elkaar loopt gaan we niet te moeilijk doen. Ontbijt, brunch, lunch en koffiedrinken lopen naadloos in elkaar over, iedereen komt en gaat en het is prima zo. In het nieuwe jaar gaan we wel weer gestructureerd doen maar nu nog even niet.

Morgen is de winkel nog één dagje open in 2019! Volgende week gaan we pas op 2 januari open (en er moet nog wel voorraad geteld worden......maar daar denk ik nu nog maar even niet aan). Natuurlijk heb ik nog een mooi projectje gezocht:


Hou je van een beetje uitdaging? Dan is deze schitterende kabelsjaal iets voor jou! Het is een nieuw ontwerp van Wieke, gebreid met  Durable Forest. Je hebt ongeveer 1000 meter nodig (6 bollen), maar uiteraard kun je ook voor een ander garen kiezen. Sokkengaren of Rowan Felted Tweed zou ook prachtig zijn. Afhankelijk van je gekozen garen en naalddikte wordt je sjaal breder en/of langer.


Het patroon is te koop via Ravelry (Engels en Nederlands). 










6 opmerkingen:

  1. Ja herkenbaar Jeanet! En prachtig patroon heb je weer gedeeld, dank!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. met welke steek is de sjaal omgehaakt?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo herkenbaar!
    Fijne, laatste dagen van 2019 gewenst en tot in het nieuwe jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Inderdaad een uitdaging, maar wel een hele mooie. Geniet van de jaarwisseling en succes met tellen hoor.

    BeantwoordenVerwijderen