Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
vrijdag 6 december 2019

Stella - zó zacht

Vlak voor het Brei- en Haakfestival van afgelopen zomer schreef ik over de bolletjes die toen net binnengekomen waren. Ik beloofde dat ik de kleurtjes in de webshop zou zetten maar het garen bleek zo geliefd dat ik telkens weer tekort kwam en toen kwam het er gewoon niet meer van. Deze week kwamen weer wat kleurtjes binnen, dus nu heb ik er maar eens werk van gemaakt 😉.

Sommige draadjes verkopen zichzelf - als je er ook even aan voelt....!


Dit zijn dus de bolletjes Stella, een superzacht garen van Borgo de Pazzi. Dit móet je even voelen, dan ben je óm! De zachtheid komt van de 50% Bamboe (de andere helft is polyamide). Deze samenstelling maakt het garen geschikt voor zoveel verschillende projectjes. De looplengte (210meter op 50 gram) is zeker ook een pré. En € 3,50 voor zo'n zacht draadje is zéker niet te veel.

Wil je sokken breien maar wil je géén wol gebruiken? Of vind je sokkenwol toch kriebelen? Met dit draadje kun je prima sokken breien. Het garen heeft precies dezelfde stekenverhouding en looplengte als 4-draads sokkenwol dus met 2 bolletjes brei je een paar sokken tot maat 46. Babykleertjes kun je er ook prima mee maken.(sokken gebreid door Erry)
Je vindt alle kleurtjes hier in de webshop


1 opmerking:

  1. Hele mooie kleuren hoor. Zal ik dan toch maar eens gaan proberen om sokken te breien vraag ik me nu af.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...