Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
zaterdag 7 december 2019

Advent-sjaal 2019

In het begin van mijn blog-jaren blogde ik een aantal keren over een Advent-sjaal die circuleerde op het internet: je kreeg vanaf 1 - 24 december telkens een deel van het patroon en - als je het tempo bij kon houden - met Kerst was je sjaal dan af! Maar de laatste jaren heb ik geen advent-sjaal-patronen meer kunnen ontdekken.

Maar vandaag gaf Ans bij ons een workshop Fair Isle breien en zij toverde uit haar tas het begin van een Advent-sjaal 2019!


Omdat de eerste Adventsweek al achter ons ligt is er dus al een kwart af van de sjaal (elke dag 24 naalden breien). Het leuke van dit ontwerp is dat de sjaal gebaseerd is op patronen van visserstruien - nou, daar zijn we wel van! 


Natuurlijk kun je nog meedoen. Je kunt de patronen downloaden via Ravelry (Advent Scarf van Tricia Weatherston). Elke dag komt er een patroontje bij! De patronen zijn geschreven in het Engels, maar ze zijn erg duidelijk en zeker als je al eerder visserspatronen hebt gebreid is dit goed te doen. Gedurende de Aventstijd zijn de patronen gratis te downloaden, daarna moet je voor het patroon betalen. (Ik kan me er iets bij voorstellen dat je dat niet helemaal redt maar je kunt natuurlijk wel de patronen alvast opslaan en in je eigen tempo breien)


Voor de sjaal heb je 640 -685 meter garen nodig (breien op naalden 4 mm). Ans koos voor 4 bollen Rowan Felted Tweed (we hebben een kast vol mooie kleuren) maar uiteraard kun je ook ander garen gebruiken.


Dank je wel Ans, voor deze tip! 
En dan is het nu weekend........ het was een leuke dag met zoveel enthousiaste deelnemers aan de workshop, spontane ontmoetingen (het is echt bijzonder hoeveel mensen elkaar toevallig tegenkomen in onze winkel 😊). Maar nu tijd voor een dagje rust! Fijn weekend, allemaal.

5 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk idee, bedankt hiervoor en geniet van het weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk idee. Ik ga even inloggen bij Ravelry.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er staat ook een advents breirol op het blog van Annelein design. In het Nederlands en met veel uitleg: fijn voor de beginners.
  Beide zijn leuk om te doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie sjaal is het nu al. Ga eens kijken hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezellig zo'n workshop met enthousiaste mensen.
  Mooie sjaal!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...