Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 24 september 2019

Voor binnen

Het wordt nu echt tijd om het binnen gezelliger te maken. Nu de dagen weer korter zijn dan de avond en nacht trekken we ons weer een beetje terug in onze cocon - en zéker als het van dat regenachtige weer is!
Met deze hoesjes rondom je planten kun je ook nog mooi je steken oefenen.


Al deze hoesjes voor de plantenpotten zijn gebreid in verschillende steken. Het zijn eenvoudige rechthoekige lapjes die om een pot zijn gewikkeld. De hoesjes hebben geen bodem en je maakt het jezelf gemakkelijk door rechte potten te kiezen, (blikjes werken ook prima!).


Je kunt het idee terugvinden op Ravelry waar je een Engelse beschrijving vindt van de verschillende hoesjes. Maar uiteraard kun je ook een stekenboek erbij nemen en wat mooie patronen uitproberen.
De hoesjes zijn gebreid (maar haken zou ook prima kunnen) met een dikke katoen (die vergelijkbaar is met bijv. Durable Double 4, bij ons verkrijgbaar).



Foto's en idee: Bromefields.com
(klik zeker even door, er zijn nog heel veel mooie patronen te vinden en te koop)






5 opmerkingen:

  1. Wat zijn ze mooi! Geweldig goed idee en inderdaad: met een stekenboek kun je wel 200 verschillende maken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel goed idee, geeft ook rust als ze allemaal dezelfde kleur hebben de overpotjes. Ik wil het gaan proberen met dun touw van de Wibra.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aaaarrgghhhhh, dat moet je hier natuurlijk niet hardop zeggen! Misschien kun je Wibra ook vragen of ze een leuk blog starten!? :-)

      Verwijderen
  3. Wat leuk al die verschillende patronen in dezelfde kleur.
    Bedankt voor 't delen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie ingepakte potjes. Zo zijn oude potjes er weer sfeervol uit.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen