Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
woensdag 25 september 2019

Creative Shot

Iedereen heeft zo zijn talent, helaas is het technische deel bij mij niet helemaal tot wasdom gekomen. Hoewel ik een super exact vakkenpakket voor mijn VWO-diploma had (en jawel, dat heb ik met goed gevolg gehaald) wordt ik met regelmaat nog verrast door de technische kant der dingen. Digitaal ben ik ook niet geweldig sterk maar dan roep ik af en toe de hulp in van een jongere generatie - mits ze thuis zijn....
(Geef mij maar een bol wol, daar kan ik wat mee).


Vanmiddag wilde ik dit fijne kolletje nog eens op de foto zetten. Bij de eerste klik hield het niet op, de camera bleef maar aan de gang... huh?Afijn, nog maar eens een poging! Verrek - alweer? Wa's dat nou? Er gaat toch niet wéér wat kapot he? De eerste foto is wel ongeveer wat ik wou....Maar die andere? Het duurde natuurlijk even voor het kwartje viel bij mij.... gisteren heb ik het toestel meegenomen en waarschijnlijk heeft hij in de tas toch wat opdoffers gekregen waardoor en knopje versprongen is. Het duurde maar een half uur voor ik daar achter kwam..... 😂
Maar goed, weer wat geleerd. Handig voor als ik weer eens een "creative shot" wil maken!

Maar dan over het kolletje! Vorig jaar blogde ik er al over en nu het weer zo omslaat kunnen we zo'n lichtgewicht kolletje heel goed gebruiken!


Dit superzachte kolletje is gebreid van Zitron Infinito. Een ontzettend zachte merino die heel subtiel is geverfd in 1 kleur van licht naar donker. Geen abrupte overgangen, geen strepen maar echt heel geleidelijk. We kozen voor een prachtig, niet te druk ajour patroon waardoor het kleurenverloop de aandacht krijgt die het verdient.


Voor deze kol heb je maar 1 streng nodig (100 gram = 500 meter, € 22,50 per streng). De kol is gebreid op rondbreinaald 4 mm - 60 cm (sokkennaalden zonder knop kan ook). Bij aankoop van een streng krijg je het patroon er gratis bij. Wil je een ruime omslagdoek haken of breien? Neem er dan 2!
Je vindt het garen hier terug in de webshop.

Ondertussen ben ik ook weer "creative" bezig. Ik kan er gewoon niet mee stoppen, ik brei tot ik kramp in mijn handen krijg. Het is zo zacht en ik ben erg in mijn nopjes met de textuur en combinatie van deze 2 draadjes....
Hier over later meer, eerst nog wat draadjes verven...

Even voor de duidelijkheid: de foto hier boven is het origineel, de rest hier onder is "Creative" 😉
PS: en Facebook is ook weer lief voor mij, alles lijkt weer hersteld!

2 opmerkingen:

  1. Je moet maar denken: 'ik ben er zelf achter gekomen en heb het zelf opgelost' toch :-) Onze kids groeien er mee op en wij moesten het allemaal zelf uitvinden. Ik vind het een mooi colletje geworden hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk Jeanet, ik red me ook wel een beetje met de techniek maarr ook altijd "laat mij maar een truitje breien".
    Of zo'n schitterende col.
    Groet Wytske

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...