Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


donderdag 26 september 2019

Dingena

Heerlijk! Het wordt weer tijd voor vesten, truien en ander warm spul. Met veel plezier presenteer ik jullie deze prachtige trui Dingena:


Enkele jaren geleden maakte Anja een aantal patronen geïnspireerd op de Zeeuwse visserstruien. Deze serie noemden we 'Zeeuwse Stromen' en bevat 2 damestruien  en een herentrui. Ik zal ze allemaal weer eens laten zien op dit blog! De patronen worden afgestoft, herzien en opnieuw geschreven zodat ze weer fris in de etalage kunnen. We beginnen met Dingena.
De patronen zijn niet afkomstig van of te herleiden tot één streek, plaats of familie maar wél allemaal in Zeeland gebruikte motieven. 

De trui wordt vrij vast gebreid -net als de originele visserstruien. Voor deze trui maakten we weer complete pakketten in verschillende kleuren en maten. We gebruikten hiervoor weer het 6-draads sokkengaren van LangYarns. Dat is sterk, vormvast, in de machine te wassen én verrassend zacht.De trui wordt in het rond gebreid en heeft een bijzondere, vierkante hals en kleine mouwspietjes.


De pakketten kun je vinden in de webshop. Het patroon is geschreven in 3 maten (38-40, 42-44, 46-48) en je kunt kiezen uit de kleuren koningsblauw, jeansblauw, ecru en petrol. Natuurlijk is dit garen in meerdere kleuren te verkrijgen, mail dan even voor informatie over de mogelijkheden en de levertijd. Bij aankoop van het pakket krijg je het patroon gratis erbij geleverd.


Wil je toch liever het patroon los kopen? Dat kan via Visserstruien.eu

(de trui rechts is Visserstrui Tholen, die komt ook nog een keer aan bod!)

Laat die Herfst maar komen! 😃

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke truien. Trouwens wat zijn mouwspietjes?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel voor alle moeite die je weer steeds voor ons doet. Fijn weekend. groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...