Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
donderdag 19 september 2019

Cosy Woondeken 2.0

Hou je van dekens en haken? Nieuwe steekjes leren en gezamenlijk elke week een patroontje verder haken? Dan wacht je waarschijnlijk al op de Cosy 2.0 van Haakplein!
Misschien heb je deze woondeken al bewonderd op ons Brei- en Haakfestival afgelopen juni toen Jolanda en Naomi de deken lieten zien.


De nieuwe pakketten zijn inmiddels te bestellen - lees alles in het volgende berichtje:

Na de Cosy Woondeken CAL van 2017 hebben Jolanda en Naomi van Haakplein voor het najaar van 2019 een nieuwe versie ontworpen, de Cosy Woondekens 2.0.
Nieuwe patronen en andere kleuren, we presenteren de Soft 'n Cosy met zachte pasteltinten en de Bright 'n Cosy met vrolijke bonte kleurtjes.

Door het formaat zijn deze dekens ideaal om op verschillende plaatsen in huis te gebruiken, bijvoorbeeld tijdens een koelere avond of in een kinderledikant. Deze deken bestaat uit vierkanten met reliëf, maar zonder reliëfsteken. Een soort merklap, met diverse patronen.

Patronen
Het proefpatroon wordt geplaatst op 25 oktober 2019 en op 8 november begint de CAL. Het laatste deel wordt geplaatst op 27 december 2019. De beschrijvingen zijn voorzien van duidelijk geschreven teksten, haakdiagrammen en video‛s. Via de Facebookgroep 'Haakplein' en de website van Haakplein.com is deze CAL te volgen. De pakketten zijn per direct te bestellen en worden in de week van 14 oktober verzonden.

Pakketten en Garens
Voor de Cosy Woondekens 2.0 CAL hebben Jolanda en Naomi gebruik gemaakt van het heerlijk zachte Durable Cosy fine garen. Dit is een menggaren van 58% katoen en 42% acryl. Er zijn 5 kleuren gebruikt per kleurstelling. De woondekens zijn ongeveer 150 cm x 110 cm na het voltooien.

Er zijn twee kleurencombinaties ontworpen waarvoor een pakket is gemaakt, verpakt in de bekende Haakplein Crochet ALong-shopper. In het pakket zit ook een leren label, passend bij de naam van de deken.


Er zijn dus 2 kant- en klare pakketten te koop met bovenstaande kleuren. Deze pakketten kun je via onze website bestellen. 
Misschien maak je liever een andere kleuren combinatie of ga je voor effen? Kom dan even langs in de winkel want het garen van Durable, Cosy Fine hebben wij ook los in de winkel. Deze katoen/acryl mix haakt fijn en blijft na intensief gebruik ook mooi.
4 opmerkingen:

 1. De dames hebben weer een mooie deken ontworpen. Ik kan me voorstellen dat de woondeken nog mooier is als je de kleuren aanpast aan je eigen interieur.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig met al die verschillende patronen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wAT EEN FRISSE DEKENS. mAAR OOK NIET VOOR MIJ. iK MAAK DEKENS NOOIT AF.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...