Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 6 september 2019

Inspiratie

Wat wordt het "opeens" vroeg donker! Dat gaat uiteraard geleidelijk, maar nu het buiten natter en kouder wordt past het plaatje beter bij elkaar en valt het (mij) opeens op. Ik vind het prima, ik geniet van al die wisselende seizoenen.
In de winkel verdwijnen de lichte zomerdraadjes naar andere kastjes en krijgen de wintergarens steeds meer plek. Ook de kleuren veranderen. Een dezer dagen komt er weer een lading unicat binnen, daar zitten ook al weer een heleboel najaarskleuren bij. Maar de vraag naar het verloop-garen blijft en ik ga maandag alweer een nieuwe bestelling doen. Wil je een speciale kleur bestellen of een afwijkende lengte? Wacht dan niet, dan gaat hij met de volgende bestelling mee!

Deze kleurtjes zijn ondertussen weer terug in het assortiment óf nieuw! Herfst, Indian Summer, Mamba, Oeverloos, Retro, Stille Nacht, Wilde Wijn, Geistesblitz, Ährensache en Tamara. Heerlijke kleuren weer voor de herfst.







En om jullie nog wat inspiratie mee te geven: 


Het nieuwste ontwerp van Sascha, de Dansende Lichtjes-sjaal, gehaakt in de kleur Bloedsinaasappel.
Het patroon is te koop in onze winkel, maar ook op Etsy.

Ook kreeg ik 2 prachtige nieuwe kleurencombinaties te zien van een bol unicat gecombineerd met 4-draads sokkenwol (Jawol van Lang):


Kleur Grijs-Mandarijn met oranje sokkenwol.
Patroon Olivia van Jellina

Of de Kleur Denim Oceaan!
Met donkerblauw sokkenwol


En dan natuurlijk deze prachtige Organische Sjaal uit het boek van Sascha:
Gehaakt door Laurence met de kleur Strandgoed gecombineerd met een draadje mohair.
Wow, dat geeft een prachtig effect en het maakt je sjaal prachtig fluffy en uiteraard warmer!



Heb je je favoriete kleur al gevonden? Als je voor maandag bestelt gaat hij met de volgende bestelling mee en wordt het over 2-3 weken geleverd! Hier vind je alle kleuren op een rij, je kunt uiteraard ook een afwijkende lengte bestellen, 750, 1090 en 1270 meter kan ook!
En komt je achteraf toch iets te kort? Van vrijwel alle bollen is er ook een bolletje van de begin- of eindkleur te bestellen. Zo maak je je projectje zo groot als je zelf wilt.






2 opmerkingen:

  1. Helaas lijkt het opeens herfst en wordt het 's avonds weer vroeg donker. Voordeel is dat het de zin stimuleert om sjaals te haken. Zeker als jij ook nog deze mooie sjaals laat zien.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De kleuren Unikat hebben wel hele leuke namen hihi. Ze passen wel helemaal bij het weer van nu. Van mij mag de zon wel weer de hele dag gaan schijnen is toch veel gezelliger.

    BeantwoordenVerwijderen